Από 3 έως 15 Μαΐου στην Αθήνα η Ιερά Εικόνα “Άξιον Εστί” από το Άγιον Όρος

Από τις 3 έως τις 15 Μαϊου θα βρίσκεται στην Αθήνα τελικά η Ιερά Εικόνας της Παναγίας  του “Άξιον Εστί” με την υποδοχή να λαμβάνει χώρα στην πλατεία Μητροπόλεως.

by Times Newsroom

Αν και το τελικό πρόγραμμα δεν έχει δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα οι ημερομηνίες έχουν κλειδώσει μετά την απόφαση που είχε παρθεί τον Μάρτιο να ακυρωθεί η έλευση της εικόνας η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 15 Μαρτίου. Ωστόσο, το δυστύχημα στα Τέμπη και οι συχνές διαδηλώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας οδήγησαν στην απόφαση η ιερά εικόνα να φτάσει στην Αθήνα σε άλλη ημερομηνία.

Όπως έγραψε τη Δευτέρα το ope.gr το θέμα της έλευσης του “Άξιον Εστί” επρόκειτο να συζητηθεί και στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο η οποία ολοκλήρωσε τις εργασίες της σήμερα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαϊου κρίθηκε ιδανικό να έλθει η ιερά εικόνα στην πρωτεύουσα καθώς από την πλευρά της η Ιερά Κοινότητα επιθυμούσε αυτό να λάβει χώρα πριν την αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας.

Η Εικόνας της Παναγίας “Άξιον Εστί” θα παραμείνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών όλες τις ημέρες προς προσκύνηση του λαού.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή