Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ταβέρνα 5.000 ετών με φούρνο, ψυγείο και υπολείμματα φαγητού

Εντοπίστηκε θαμμένη μόλις 48 εκατοστά κάτω από το έδαφος

by Times Newsroom

Αμερικανοί αρχαιολόγοι στο Ιράκ έκαναν μια σπουδαία ανακάλυψη, καθώς βρήκαν μια ταβέρνα ηλικίας 5.000 ετών, που περιείχε παγκάκια, φούρνο, ψυγείο, ακόμα και υπολείμματα φαγητού.

Σύμφωνα με το cnn.com, η ανασκαφή έγινε στην αρχαία πόλη Λαγκάς και η ταβέρνα ήταν θαμμένη μόλις 48 εκατοστά κάτω από το έδαφος. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Ριντ Γκούντμαν, αρχαιολόγος από το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, το πρώτο πράγμα που αντίκρυσε η ομάδα του ήταν το αίθριο ύστερα από μεγάλη δυσκολία στις ανασκαφές.

«Νομίζω ότι το πρώτο χαρακτηριστικό που αναδείχθηκε ήταν αυτός ο τεράστιος φούρνος και είναι πραγματικά όμορφος», είπε χαρακτηριστικά ο αρχαιολόγος Ριντ Γκούντμαν.

Μάλιστα, κάτι που έκανε εντύπωση στους επιστήμονες, είναι ότι ο χώρος έμοιαζε διαμορφωμένος, ώστε να υποδέχεται άτομα που δεν δούλευαν αποκλειστικά για τον λογαριασμό των βασιλιάδων, αλλά και που δεν ανήκαν στην ελίτ.

Έτσι, θεωρούν ότι μπορεί να αποδειχθεί η θεωρία πως πριν από 5.000 χρόνια, είχε σχηματιστεί μια μεσαία τάξη στην περιοχή, κάτι που θα σημαίνει πως δεν υπήρχαν μόνο αξιωματούχοι και δούλοι.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή