Αργεντινή – Κροατία 3-0

Με τον Μέσι να κάνει «μαγικά» και τον Άλβαρες να «εκτελεί» τους Κροάτες, η Αργεντινή επικράτησε με 3-0 της φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ και περιμένει να μάθει αν αντίπαλός της στον μεγάλο τελικό της Κυριακής θα είναι η Γαλλία ή το Μαρόκο.

by Times Newsroom

Με τον συγκλονιστικό Λιονέλ Μέσι να κάνει ό,τι θέλει τους αντιπάλους του και τον Χουλιάν Άλβαρες να επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά πως είναι αυτό που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από την επίθεση της «αλμπισελέστε», η ομάδα του Σκαλόνι διέλυσε με 3-0 την Κροατία στον ημιτελικό του Μουντιάλ και έκλεισε θέση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Εκεί που περιμένει μία εκ των Γαλλίας και Μαρόκου, για την επιστροφή στον θρόνο μετά από 36 ολόκληρα χρόνια. Για να πάρει επιτέλους ο Μέσι το μοναδικό τρόπαιο που λείπει από τη μυθική συλλογή του και να λυτρωθεί εκείνος κι οι συμπατριώτες του. Και για να το αφιερώσει στον «Θεό» Ντιέγκο που σίγουρα παρακολουθεί από ψηλά…

Η Κροατία ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο στο πρώτο μισάωρο του ματς, αλλά η Αργεντινή απείλησε με ένα σουτ του Έντσο Φερνάντες στο 25′, με τον Λιβάκοβιτς να διώχνει δύσκολα. Η Κροατία είχε μία καλή στιγμή με τον Πέρισιτς στο 31′ και ένα λεπτό αργότερα ο Έντσο έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Άλβαρες που έφυγε απέναντι από τον Λιβάκοβιτς ο οποίος τον ανέτρεψε και ο Μέσι έστησε την μπάλα στην άσπρη βούλα.

Με άψογη εκτέλεση ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» έγραψε το 1-0 για την ομάδα του και άνοιξε τον δρόμο προς τον τελικό. Με αυτό το γκολ ο Pulga έπιασε τον Εμπαπέ με πέντε γκολ στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του Μουντιάλ ενώ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αργεντινής με 11 γκολ, αφήνοντας δεύτερο τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 10.

Πριν το ημίχρονο η Αργεντινή «χτύπησε» και δεύτερη φορά. Στο 39′ συγκεκριμένα και μετά από κόρνερ της Κροατίας, ο Άλβαρες έγινε κάτοχος της μπάλας λίγο κάτω από τη σέντρα, έκανε ένα απίθανο σόλο και αφού πήρε και δύο κόντρες μέσα στην περιοχή, τελείωσε τη φάση για το 2-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μακ Άλιστερ έχασε μοναδική ευκαιρία για το 3-0, αλλά ο Λιβάκοβιτς έβγαλε δύσκολα την κεφαλιά του.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Ντάλιτς έριξε Όρσιτς και Βλάσιτς στο γήπεδο για να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, αλλά δεν τα κατάφερε. Η Αργεντινή ήταν και πάλι αυτή που απειλούσε και στο 58′ έφτασε κοντά στο τρίτο γκολ, με τους Μέσι και Άλβαρες να συνδυάζονται υπέροχα και τον πρώτο να σουτάρει πάνω στον Λιβάκοβιτς που είχε κλείσει τη γωνία του. Το 3-0 ήρθε τελικά στο 69′ και είχε μαγεία Μέσι.

Ο σούπερ σταρ της Παρί πήρε την μπάλα λίγο πάνω από τη μεσαία γραμμή, έκανε ό,τι ήθελε τον Γκβάρντιολ και την κροατική άμυνα και σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Άλβαρες για το 3-0. Το ματς απέκτησε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Μακ Άλιστερ είχε ευκαιρία για τέταρτο γκολ στο 83′ και το τελικό σφύριγμα βρήκε τους Αργεντινούς να πανηγυρίζουν έξαλλα.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (86’ Φόιθ), Ρομέρο, Οταμέντι, Ταλιάφικο, Παρέδες, Έντσο Φερνάντες, Ντε Πολ (74’ Παλάσιος), Μακ Άλιστερ (86’ Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74’ Ντιμπάλα).

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (46’ Όρσιτς), Γιουράνοβιτς, Μπρόζοβιτς (50’ Πέτκοβιτς), Μόντριτς (81’ Μάιερ), Κόβατσιτς, Κράμαριτς (72’ Λιβάγια), Πέρισιτς, Πάσαλιτς (46’ Βλάσιτς).

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή