Αυστρία: Σούπερ μάρκετ εκκενώθηκε λόγω αράχνης που προκαλεί επώδυνη στύση διαρκείας

Για τους ανθρώπους που φοβούνται τις αράχνες, αυτός θα μπορούσε να είναι ο χειρότερος εφιάλτης τους: να συναντήσουν μια τεράστια, δηλητηριώδη αράχνη ενώ πιάνουν το κουτί της μπανάνας στο σούπερ μάρκετ .

by Times Newsroom

Στο Krems an der Donau, περίπου 72 χιλιόμετρα δυτικά της αυστριακής πρωτεύουσας Βιέννης, ο διευθυντής ενός σούπερ μάρκετ έκανε μια τρομακτική ανακάλυψη: Σε ένα κουτί μπανάνας λέγεται ότι βρήκε μια μαύρη και κόκκινη αράχνη, που αργότερα αναγνωρίστηκε ως μια βραζιλιάνικη περιπλανώμενη αράχνη – ένα από τα πιο δηλητηριώδη είδη στον κόσμο.

Το δηλητήριο της αράχνης αυτής μελετάται ακόμη και τώρα ως θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία αφού διαπιστώθηκε ότι ένα δάγκωμα μπορεί να προκαλέσει επώδυνη στύση τεσσάρων ωρών σε αρσενικά θύματα.

Το κατάστημα εκκενώθηκε αμέσως και οι εργαζόμενοι κάλεσαν εξολοθρευτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι προετοιμάζονται ήδη για το γεγονός ότι το σούπερ μάρκετ θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επειδή η δηλητηριώδης αράχνη δεν εντοπίστηκε αμέσως.

Τι είπε ειδικός για την αράχνη σε σούπερ μάρκετ

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ειδικό σε αράχνες στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βιέννης, Christoph Hörweg, είναι πολύ απίθανο να βρέθηκε πράγματι μια βραζιλιάνικη περιπλανώμενη αράχνη στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκευ. Αυτή η αράχνη μόνο στις χώρες της Βραζιλίας, της Ουρουγουάης, της Παραγουάης και της Αργεντινής, ωστόσο οι μπανάνες του συγκεκριμένου σούπερ μάρκετ προέρχονται από τον Ισημερινό, τον Παναμά, την Κολομβία και τη Δομινικανή Δημοκρατία. «Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει θανάσιμος κίνδυνος από την αράχνη», λέει ο ειδικός στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα ORF.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο υποκατάστημα που είναι κλειστό από την Τρίτη πραγματοποιούνται πλέον «πλήρης καθαρισμός και απολύμανση».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com