Αυτή είναι η τελευταία επιθυμία του Ναβάλνι – «Μεσημέρι κατά του Πούτιν» στις 17 Μαρτίου

Ο Αλεξέι Ναβάλνι πέθανε σε σωφρονιστική αποικία στον ρωσικό Αρκτικό Κύκλο στις 16 Φεβρουαρίου, μία ημέρα πριν αφεθεί ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων με τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις.

by Times Newsroom

Σε ανάρτησή του μέσα από την φυλακή την 1η Φεβρουαρίου, ο Ρώσος αντιφρονούντας είχε απευθύνει κάλεσμα στους Ρώσους σε όλη τη χώρα να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν πηγαίνοντας όλοι μαζί να τον ψηφίσουν την ίδια ώρα, το μεσημέρι της 17ης Μαρτίου – της τελευταίας ημέρας της ψηφοφορίας των προεδρικών εκλογών – και να κάνουν πορείες εναντίον του.

«Μου αρέσει η ιδέα εκείνοι που ψηφίζουν κατά του Πούτιν να πάνε στις κάλπες την ίδια ώρα, το μεσημέρι. Το μεσημέρι εναντίον του Πούτιν», είχε δηλώσει ο Ναβάλνι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καλώντας όποιον αντιτίθεται στην πολιτική του Κρεμλίνου, κατά κύριο λόγο στην επίθεση στην Ουκρανία, να κινητοποιηθεί «όχι μόνο σε κάθε πόλη, αλλά και σε κάθε γειτονιά».

«Χιλιάδες άνθρωποι θα μπορούν να συμμετάσχουν. Και δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι θα παρασταθούν», εκτίμησε ακόμη ο Ναβάλνι στην πλατφόρμα X (πρώην Twitter).

«Μεσημέρι κατά του Πούτιν», η πολιτική διαθήκη του Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ, στενός συνεργάτης του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, δήλωσε σήμερα ότι η εκδήλωση διαμαρτυρίας της 17ης Μαρτίου είναι η «πολιτική διαθήκη» του Ναβάλνι.

«Εκτός από τον πόνο και την απελπισία, υπάρχει επίσης πολλή οργή και θυμός. Επιθυμίες για εκδίκηση. Και αυτό είναι μια σωστή και αναγκαία επιθυμία. Δείτε στο βίντεο πώς μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε μετά τον Αλεξέι» έγραψε ο Βολκοφ στο Χ.

«Τώρα πλέον δεν είναι απλώς μία πολιτική πράξη με στόχο το ξεπέρασμα της πολιτικής μοναξιάς και απομόνωσης. Τώρα είναι μία διαδήλωση πένθους, ένα πολιτικό μνημόσυνο, μία πράξη στην μνήμη του Ναβάλνι, που μας ζήτησε να την τελέσουμε», είπε ο Λεονίντ Βολκόφ σε βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.


«Έτσι οι άνθρωποι θα εκπληρώσουν την τελευταία επιθυμία του Αλεξέι Ναβάλνι, άρα είναι πολύ σημαντικό. Κάντε το. Και στον χρόνο που απομένει μέχρι τις εκλογές, πείστε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορείτε να το κάνουν».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com