«Χίου Ανάμνησις» Μουσική αφηγηματική παράσταση στο Μουσείο Μαστίχας Χίου

Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει στο κοινό το κλίμα της εποχής, η παράσταση αποτελεί αφηγηματική αναδρομή στα γεγονότα του 1822, μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες του χιακού λαού

by Times Newsroom

Με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από τη Σφαγή της Χίου, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει, το Σάββατο 27 Αυγούστου  (ώρα 20:30), τη μουσική αφηγηματική παράσταση «Χίου Ανάμνησις», για εφήβους και ενήλικες, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Σε μια προσπάθεια να μεταφέρει στο κοινό το κλίμα της εποχής, η παράσταση αποτελεί αφηγηματική αναδρομή στα γεγονότα του 1822, μέσα από ιστορικά ντοκουμέντα και μαρτυρίες του χιακού λαού. Η αφήγηση πλαισιώνεται από μουσική εμπνευσμένη από τη λαϊκή μας παράδοση, δημιουργώντας αρμονικό αποτέλεσμα και συνάμα δυνατό ελιξήριο μνήμης και τιμής.

H Σφαγή της Χίου, μια ανθρωπιστική τραγωδία με δεκάδες χιλιάδες θύματα, είχε τεράστια επίδραση στην Ευρώπη, προκαλώντας τον αποτροπιασμό της κοινής γνώμης και την ενίσχυση του κινήματος του φιλελληνισμού. Αποτέλεσε πηγή έμπνευσης σπουδαίων προσωπικοτήτων με πιο εμβληματική την αποτύπωσή της από τον Γάλλο ζωγράφο Ντελακρουά στον διάσημο ομώνυμο πίνακά του.

Συντελεστές
Ιστορική έρευνα, επιμέλεια κειμένων, σκηνοθεσία, αφήγηση: Σμαράγδα ΑποστολάτουΑνεζούλα Κατσιμπίρη
Μουσική: Κλέαρχος Κορκόβελος (κύμβαλο)

Η είσοδος είναι δωρεάνΑπαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

Μουσείο Μαστίχας Χίου
Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος
Τ. 22710 72212 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com