Δανία: Δίνει εντολή για μείωση του προσωπικού της ρωσικής πρεσβείας

Η Ρωσία θα απαντήσει με παρόμοια κίνηση.

by Times Newsroom

Η κυβέρνηση της Δανίας αποφάσισε την μείωση του αριθμού των Ρώσων διπλωματών στη ρωσική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη – σε 5 και του διοικητικού προσωπικού σε 20 – με την Μόσχα να απαντά με παρόμοια κίνηση.

«Η απόφαση για αναλογία στον αριθμό του προσωπικού των δύο πρεσβειών σημαίνει ότι η ρωσική πρεσβεία στην Κοπεγχάγη πρέπει να μειώσει το σημερινό της προσωπικό», ανέφερε το δανέζικο υπουργείο Εξωτερικών σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η μείωση του προσωπικού πρέπει να εφαρμοστεί έως τις 29 Σεπτεμβρίου, πρόσθεσε το υπουργείο.

Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσοι διπλωμάτες και άλλοι εργαζόμενοι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη ρωσική πρεσβεία.

Δανία και Ρωσία διαπραγματεύονται για καιρό αναφορικά με τις βίζες σε εργαζομένους της πρεσβείας της Δανίας στη Μόσχα με στόχο τη διατήρηση των πρεσβειών που λειτουργούν εύρυθμα τόσο στη Δανία όσο και στη Ρωσία, ανέφερε το ΥΠΕΞ της Δανίας.

«Οι διαπραγματεύσεις δεν οδήγησαν σε αποτελέσματα λόγω των επανειλημμένων ρωσικών προσπαθειών να συμπεριλάβουν αιτήματα βίζας για Ρώσους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών στο πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων», συμπλήρωσε το υπουργείο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή