Δανία: Μετά τον θάνατο της βασίλισας Ελισάβετ, η Μαργαρίτα είναι η μακροβιότερη μονάρχης

Η 82χρονη είναι εκκεντρική προσωπικότητα – Πριν από ένα χρόνο έγινε σκηνογράφος σε σειρά του Netflix

by Times Newsroom

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η μακροβιότερη μονάρχης είναι η 82χρονη 3η ξαδέρφη της, η βασίλισσα της ΔανίαςΜαργαρίτα Β’. Στα 82 της χρόνια μετράει ήδη 50 χρόνια στο θρόνο.

Η ίδια έχει αναφέρει ότι η Ελισάβετ αποτελούσε πηγή έμπνευσης για την ίδια που τη θαύμαζε βαθιά. «Ήταν 26 ετών όταν έγινε βασίλισσα και σκεφτόμουν συνεχώς μακάρι να μην είμαι τόσο νέα όταν θα πεθάνει ο πατέρας μου», ανέφερε σε συνέντευξή της.

Μάλιστα το πλατινένιο Ιωβηλαίο της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ συνέπεσε φέτος με το χρυσό δικό της. Εξαιτίας του θανάτου της βασίλισσας του Ηνωμένου Βασιλείου, η ίδια αποφάσισε να διακόψει τους εορτασμούς ως ένδειξη σεβασμού και πένθους.

Είναι η αδερφή της Άννας Μαρίας, της συζύγου του τέως βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου, ενώ έχουν ακόμα μια αδερφή την πριγκίπισσα Βενεδίκτη της Δανίας.

Στέφθηκε βασίλισσα το 1972 και έγινε η πρώτη γυναίκα που κατέλαβε τον θρόνο της Δανίας έπειτα από 600 χρόνια ανδρικής κυριαρχίας.

Μια ιδιαίτερη προσωπικότητα

Είναι όμως εκτός από μονάρχης μεταφράστρια, ενδυματολόγος, εικονογράφος, σκηνογράφος.

Παρά το ότι διανύει την ένατη δεκαετία της ζωή της παραμένει σύγχρονη και δυναμική. Μόλις πριν ένα χρόνο άλλωστε προσελήφθη σαν σκηνογράφος για μια νέα σειρά δημοφιλούς πλατφόρμας.

«Δεν αλλάζω προσωπικότητα. Αισθάνομαι ότι είμαι το ακριβώς ίδιο άτομο όταν φοράω αυτά τα ρούχα και όταν φοράω το στέμμα», λέει.

Οι πίνακές της εκτίθενται πολύ συχνά στο Βέλγιο αλλά και σε όλο τον κόσμο ενώ έχει συμμετάσχει σαν σκηνογράφος σε πολλές παραγωγές της χώρας.

«Ξεκίνησα να σπουδάζω ζωγραφική και δεν σταμάτησα ποτέ. Υπήρξε όμως μια μεγάλη περίοδος από τα 17 με 18 μου έως και τα 30 μου σχεδόν που δεν πίστευα πραγματικά ότι είχα αρκετό ταλέντο», δηλώνει.

Έχει επίσης εργαστεί ως σχεδιάστρια κοστουμιών και σκηνικών, ενώ έχει μεταφράσει πολλά έργα όπως το «Όλοι οι άνθρωποι είναι θνητοί» της Σιμόν ντε Μποβουάρ.

Εκτός από την καλλιτεχνική της φύση όμως είναι και γνωστή για τη μανιώδη αγάπη της για το κάπνισμα.

Όσο για τις οικογενειακές της σχέσεις έχει παραδεχτεί ότι ως μητέρα δεν είχε καθόλου υπομονή αλλά και πως δεν είναι «σίγουρα η καλύτερη γιαγιά στον κόσμο».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com