«Dave De Rose presents…» #6 @ ΚΕΤ

by Times Newsroom

Τους τελευταίους μήνες, ο πολύπλευρος sound artist Dave De Rose (Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traoré, Mark Ronson…) εγκαινίασε έναν μηνιαίο κύκλο ζωντανών εμφανίσεων που αγκαλιάστηκε γρήγορα από τις καλλιτεχνικές κοινότητες της πόλης και το κοινό του ΚΕΤ.

Οι πρώτες εκδοχές του θεσμού έφεραν κοντά performers από τα πεδία της αυτοσχεδιαστικής μουσικής, του χορού και του video art: τη Σαβίνα Γιαννάτου, τη Saber Rider, την Πετρίνα Γιαννάκου, την Ερατώ Τζαβάρα, τη Νίκη Κοκκόλη, τον Νίκο Παπαβρανούση, τη Νεφέλη Παπαϊωάννου, το μουσικό σχήμα Rave At Your Fictional Borders, την Candy Karra, τη Δήμητρα Κουστερίδου, τον Ιάκωβο Παυλόπουλο, τον Δημήτρη Χατζηζήση (aka Foken), τη Δήμητρα Αλιμπινίση και την Εύα Σταυρακάκη.

Για την έκτη βραδιά της σεζόν, συμπράττει με την Ελπινίκη Σαριπανίδου, την εύη νάκου και τον Σίμο Ρηνιώτη.

Ελπινίκη Σαριπανίδου: χορός / κίνηση

εύη νάκου: φλάουτο / noise / loops / fx

Σίμος Ρηνιώτης: ντραμς

Dave De Roseμπάσο

Η performer και χορεύτρια Ελπινίκη Σαριπανίδου είναι απόφοιτος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης. Έχει συμμετάσχει σε καλλιτεχνικές παραγωγές ως χορεύτρια και επιμελήτρια κίνησης. Η πρακτική της επικεντρώνεται στις εικόνες και στη δημιουργία φανταστικών χαρακτήρων μέσω της μεταμφίεσης και την αλληλεπίδραση του σώματος, της φωνής, του ήχου και των αντικειμένων. Το 2023 παρουσίασε στην Αθήνα το έργο “Burst Forth”, ένα σόλο βασισμένο στη μεταμόρφωση.

Η εύη νάκου είναι μουσικός, sound artist και μέλος του κουαρτέτου Breakfast Club. Έχει σχεδιάσει και συντονίσει εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και συνεργατικής διακαλλιτεχνικής σύνθεσης στο Λονδίνο (Drum Workks), στην Παλαιστίνη (Beit AlMusica) στην Αργεντινή (La Sonora), καθώς και στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, στον ΟΚΑΝΑ, στο Women for Refugee Women, στη Melissa Network for Migrant Women, σε σχολεία και σε ξενώνες, σε κοινωνικούς χώρους και χώρους υγείας. Μένει στην Κυψέλη και της αρέσει να φτιάχνει ήχους με ανθρώπους από διαφορετικές πορείες και διαφορετικά μέρη.

Ο μουσικός και αυτοσχεδιαστής Σίμος Ρηνιώτης είναι μέλος, με τον Δήμο Βρύζα και τον Γιάννη Αράπη, του τρίο The Coal και, με τον Γιώργο Βαρουτά και τον Χάρη Λαμπράκη, του avant garde σχήματος Skraut. Χρησιμοποιώντας τα τύμπανα με διάφορα μικρά αντικείμενα, επιχειρεί τη δημιουργία ενός ενδιάμεσου χώρου, τόπου συνάντησης των υπόλοιπων φωνών. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς και καλλιτέχνες του ήχου στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κρουστός, μπασίστας και πολυοργανίστας, ο Dave De Rose είναι πρώην ή νυν συνεργάτης των Moloko, Mulatu Astatke, Rokia Traoré ή Mark Ronson και μέλος των σχημάτων Electric Jalaba και Rave At Your Fictional BordersΗ δισκογραφική του εταιρεία, DDR Records, αριθμεί 25 ανεξάρτητες κυκλοφορίες ambient, funk, ελεύθερου αυτοσχεδιασμού, τζαζ ή ηλεκτροακουστικής techno. Ο Dave είναι επίσης ο δημιουργός του σχεδίου Agile Experiments που κυκλοφόρησε 11 άλμπουμ μέσα σε 5 χρόνια και τράβηξε το ενδιαφέρον του εμβληματικού προγράμματος “Sound Archive” της Βρετανικής Βιβλιοθήκης: προσαρτήθηκε στον κατάλογο του θεσμού ως μέρος της ηχητικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας.

www.davederosemusic.com


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com