Δικαστικό χαστούκι για τον πρίγκιπα Harry

Η νομική διαμάχη αφορούσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο προσπάθησε να κρύψει τις προσπάθειές του να διατηρήσει την προστασία που του παρέχεται από το δημόσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αφού παραιτήθηκε από την ιδιότητά του ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

by Times Newsroom

Ο πρίγκιπας Harry δέχθηκε δικαστικό πλήγμα, αφού έχασε τον προκαταρκτικό γύρο στην υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμισης εναντίον του εκδότη της Daily Mail. Η νομική διαμάχη αφορούσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο προσπάθησε να κρύψει τις προσπάθειές του να διατηρήσει την προστασία που του παρέχεται από το δημόσιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό αφού παραιτήθηκε από την ιδιότητά του ως εργαζόμενο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Δικαστής του Λονδίνου δήλωσε ότι ο δούκας του Σάσεξ απέτυχε να καταρρίψει την υπεράσπιση της Associated Newspaper Ltd. ότι το άρθρο της αντανακλούσε μια ειλικρινή άποψη. Την Τρίτη έχει προγραμματιστεί ακρόαση για να συζητηθούν οι συνέπειες της απόφασης.

Ο δικαστής Matthew Nicklin δήλωσε στην εν λόγω απόφαση ότι “δεν είναι ευφάνταστο ότι ο εναγόμενος θα επιτύχει, στη δίκη”. Προγραμμάτισε ακρόαση την Τρίτη στο Ανώτατο Δικαστήριο για να συζητηθούν οι συνέπειες της απόφασης.

Η απόφαση έρχεται μόλις μία ημέρα αφού ένας άλλος δικαστής ολοκλήρωσε τριήμερες συζητήσεις -κυρίως κεκλεισμένων των θυρών. Είναι σχετικές με το αν η κυβέρνηση αδικαιολόγητα αφαίρεσε από τον Harry τις λεπτομέρειες ασφαλείας του, αφού ο ίδιος και η οικογένειά του μετακόμισαν στις ΗΠΑ το 2020.

Ο πρίγκιπας Harry αμφισβητεί την απόφαση της κυβέρνησης να του παρέχει ασφάλεια κατά περίπτωση όταν επισκέπτεται τη Βρετανία. Ο Harry δήλωσε ότι η εχθρότητα προς αυτόν και τη σύζυγό του, Meghan Markle στα social media και η ανελέητη καταδίωξη από τα Mέσα απειλούν την ασφάλειά τους.

Το άρθρο της Daily Mail

Η Mail on Sunday και η Mail Online δημοσίευσαν τον Φεβρουάριο του 2022 ένα άρθρο σχετικά με το θέμα με τίτλο: “Πώς ο πρίγκιπας Harry προσπάθησε να κρατήσει μυστική τη νομική διαμάχη του με την κυβέρνηση για τους σωματοφύλακες της αστυνομίας… Kαι στη συνέχεια η ομάδα δημοσίων σχέσεών του προσπάθησε να δώσει μια θετική τροπή στη διαμάχη”.

Ο Harry υποστηρίζει ότι το άρθρο ήταν “θεμελιωδώς ανακριβές”. Επίσης, ότι η εφημερίδα τον συκοφάντησε όταν υπέδειξε ότι είπε ψέματα στις αρχικές δημόσιες δηλώσεις του, σχετικά με την υπόθεσή του, που αμφισβήτησε την κυβέρνηση.

ΠΗΓΗ :  instyle.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com