Δημοσκόπηση ALCO: Στο 6,7% το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ

Τέσσερις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές η ΝΔ διατηρεί σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Μαθηματικά θα υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης πρώτου και τρίτου κόμματος ανέφερε ο Κώστας Παναγόπουλος.

by Times Newsroom

Σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα της Alco -και μάλιστα με ενισχυμένο δείγμα 1200 ατόμων – έχουμε ξεκάθαρο νικητή, τη ΝΔ η οποία εμφανίζεται να έχει διαφορά 6,7 μονάδων στην πρόθεση ψήφου, ενώ στην εκτίμηση πλησιάζει τις 7 μονάδες με κατώφλι το 34,7% και ταβάνι το 38,7%. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από 27,3% με ανώτατο όριο το 31,3%. Ενώ το ΠΑΣΟΚ κινείται κάτω από το διψήφιο, μεταξύ 7,8-9,8%.

Αυτό σημαίνει ότι – μαθηματικά όχι πολιτικά – θα μπορούσε να προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας από την πρώτη Κυριακή, μεταξύ πρώτου και τρίτου κόμματος, δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Alco: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, η ΝΔ έχει διαφορά 6,7 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς συγκεντρώνει 32,7% έναντι 26% του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 8,3%, το ΚΚΕ 6,1%, η Ελληνκή Λύση 3,7%, το ΜέΡΑ25 3,5%

Alco: Εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου της Alco η ΝΔ συγκεντρώνει 34,7-38,7%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 27,3-31,3%.

Το ΠΑΣΟΚ από 7,8% έως 9,8%, το ΚΚΕ από 5,9%-7,9%, η Ελληνική Λύση από 2,7%-4,5%, το ΜέΡΑ25 από 2,6%-4,4% και άλλο κόμμα από 9,7%-12,7%.

Alco: Συσπειρώσεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Alco ο δικομματισμός ενισχύεται καθώς ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αυξάνουν τις συσπειρώσεις τους. Η ΝΔ εμφανίζει βαθμό συσπείρωσης 77%, το ίδιο ποσοστό και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Alco: Ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για την Ελλάδα, τον πολίτη και την οικογένειά του

Το 35% πιστεύει ότι η πολιτική κυβέρνηση ΝΔ μπορεί να κάνει τα πράγματα καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένειά του, το 26% πιστεύει το ίδιο για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 35% απαντά καμία από τις δύο.

Alco: Η ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει τη θετική πορεία της Ελλάδας

Η κυβέρνηση ΝΔ μπορεί να διασφαλίσει τη θετική πορεία της Ελλάδας στα χρόνια που έρχονται απαντά το 36%. Μόλις το 23% απαντά το ίδιο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ 36% απαντά «καμία από τις δύο».

Alco: Πόσο και ποιους επηρέασε το ντιμπέιτ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com