Δημοσκόπηση στη Γερμανία: «Kαλπάζει» το ακροδεξιό AfD – Πρώτο κόμμα με 32% στο Βρανδεμβούργο

Για πρώτη φορά το ακροδεξιό κόμμα AfD («Εναλλακτική για τη Γερμανία») πήρε κεφάλι σε δημοσκόπηση στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου, αφήνοντας πίσω όλα τα υπόλοιπα κόμματα, έναν χρόνο πριν τις τοπικές εκλογές.

by Times Newsroom

Αν στήνονταν κάλπες στο εν λόγω κρατίδιο την ερχόμενη Κυριακή, η ακροδεξιά AfD θα εξασφάλιζε ποσοστό 32%, σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του ινστιτούτου Infratest-dimap για λογαριασμό των rbb24 και Antenne Brandenburg, δηλαδή εννέα ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες από εκείνες που της έδινε η τελευταία δημοσκόπηση, του RBB, στο Βρανδεμβούργο, τον περασμένο Απρίλιο.

Η σφυγμομέτρηση αυτή προκάλεσε αίσθηση στη Γερμανία και ενέτεινε τους φόβους για την άνοδο της Ακροδεξιάς στη χώρα, καθώς η AfD προηγείται πλέον στην προτίμηση των ψηφοφόρων σε τέσσερα κρατίδια (Θουριγγία 32%, Σαξονία 35%? και Μέκλενμπουργκ – Πομερανία 29%).

Στο Βρανδεμβούργο, όπου οι εκλογές θα γίνουν σε έναν χρόνο, η πίεση είναι μεγαλύτερη για τους Σοσιαλδημοκράτες, που κυβερνούν εδώ και 30 χρόνια το κρατίδιο και σύμφωνα με τη δημοσκόπηση εξασφαλίζουν ποσοστό μόλις 20%. Εντύπωση προκαλεί ότι το 38% όσων μετείχαν στη σφυγμομέτρηση δήλωσαν πως δεν θα είχαν πρόβλημα αν η Afd αναλάμβανε τα ηνία στο Βρανδεμβούργο.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com