Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει στη Γη μέχρι σήμερα;

Ένα ερώτημα που ίσως δεν είχατε σκεφτεί ποτέ είναι το πόσοι άνθρωποι έχουν ζήσει πραγματικά στη Γη μέχρι και σήμερα.

by Times Newsroom

Σήμερα ο πληθυσμός της γης ανέρχεται κοντά στα 8 δισεκατομμύρια με το 2022 να είναι η χρονιά ορόσημο που θα φτάσουμε και θα ξεπεράσουμε τον αριθμό των 8 δισεκατομμυρίων.

Φυσικά, αυτή η δραματική αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού στον κόσμο είναι ένα σχετικά νέο φαινόμενο. Για πολλές χιλιάδες χρόνια, λιγότεροι άνθρωποι περιφέρονταν στη Γη από ό,τι ζουν σήμερα σε μια πόλη μεσαίου μεγέθους.

Από το 50.000 π.χ που πρωτοεμφανίστηκε ο Homo Sapiens μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι έχουν ζήσει συνολικά, περισσότεροι από 109 δισεκατομμύριά άνθρωποι.

Υπάρχουν περισσότεροι ζωντανοί από τους νεκρούς;
Η απάντηση στο ερώτημα «Υπάρχουν περισσότεροι ζωντανοί παρά νεκροί;», ωστόσο, είναι όχι. Όλοι όσοι έζησαν έχουν πεθάνει και οι νεκροί θα είναι πάντα περισσότεροι από τους ζωντανούς, εκτός εάν η διάρκεια ζωής του ανθρώπου αυξηθεί σημαντικά. Πόσοι άνθρωποι λοιπόν έχουν ζήσει ποτέ; Όπως αναφέρει το grunge.com, ο σημερινός πληθυσμός -όσο εντυπωσιακός κι αν είναι- αντιστοιχεί μόνο στο 7% περίπου όλων όσων έχουν ζήσει ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν ζήσει ισούται με περίπου 117 δισεκατομμύρια

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com