Εφιάλτες & Παραμύθια 2 | Το καινούργιο βιβλίο του βραβευμένου Αντώνη Τουμανίδη

...κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis

by Times Newsroom

Εφιάλτες & Παραμύθια 2 | Το καινούριο βιβλίο του βραβευμένου Αντώνη Τουμανίδη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Anubis

Μετά από την επιτυχία του πρώτου βιβλίου της σειράς «Εφιάλτες & Παραμύθια» και λίγο πριν δούμε το πολυβραβευμένο του σενάριο (βασισμένο στο βιβλίο του «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο») να κάνει πρεμιέρα στο Χόλυγουντ, ο Αντώνης Τουμανίδης επιστρέφει με το ολοκαίνουριο «Εφιάλτες & Παραμύθια 2».
Ένα ακόμη ταξίδι στην πιο σκοτεινή πλευρά των παραμυθιών ξεκινά! Γιατί η συνέχεια του «Μια φορά και έναν καιρό» μπορεί να μην είναι αυτή που φαντάζεστε…

2

  • Αντώνης Τουμανίδης
  • Εφιάλτες & Παραμύθια 2: «Ο θάνατος της Κοκκινοσκουφίτσας και άλλες σκοτεινές ιστορίες»
  • Εκδόσεις: Anubis
  • Σελίδες: 296

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 13 Μαΐου στις 18:00 στην Αλυσίδα Πολιτισμού ΙΑΝΟΣ (Σταδίου 24).
Χαιρετισμό θα απευθύνει με θέμα τον πολιτισμό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Άρης Σφακιανάκης (συγγραφέας) και ο Αντώνης Τουμανίδης. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://t.ly/QpX8h

Λίγα λόγια…
… για την πλοκή
Στη σημερινή Νέα Υόρκη, ο Αλαντίν προσπαθεί να ξεφύγει από το τραγικό παρελθόν του. Η Χιονάτη αυτοκτονεί και η βασίλισσα Αλίκη οδηγείται, αλυσοδεμένη, στην γκιλοτίνα. Στο 13ο όροφο μιας πολυκατοικίας, μια ηλικιωμένη τρέφεται με μικρά παιδιά. Ένας ντετέκτιβ ανακαλύπτει πως ένα κομμάτι ξύλου, στο οποίο αργότερα θα σκαλιστεί μια διάσημη μαριονέτα, κρύβει ένα πανάρχαιο μυστικό. Σε μια μεσαιωνική πόλη, τέσσερα παιδιά παίζουν το «παιχνίδι της σφαγής». Ένας βάτραχος προσπαθεί να γίνει σύζυγος μιας πριγκίπισσας κι ένας άντρας έρχεται αντιμέτωπος με το μοναδικό του φόβο. Και όλα αυτά όσο ένα μήλο αρνείται πεισματικά να πέσει από το κλαδί ενός δέντρου…

Ο Αντώνης Τουμανίδης μάς καλεί για μια ακόμη φορά να βουτήξουμε στον σκοτεινό παραμυθόκοσμό του και να ταξιδέψουμε από τη μακρινή Ανατολή στη Γαλλία, από την Ιταλία στον παγωμένο ευρωπαϊκό βορρά και από την Αμερική-με τους αστικούς της θρύλους-στην Ελλάδα.

Τα παραμύθια επέστρεψαν και πάντα θα επιστρέφουν! Γιατί απευθύνονται σε όλους. Και είναι η απόδειξη της περίτρανης νίκης της φαντασίας έναντι της πραγματικότητας.

Όπως ο ίδιος αναφέρει: «Μια φορά παραμυθάς, πάντα παραμυθάς. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από το να σε θεωρούν παραμυθά -ενηλίκων- και από το να βλέπεις ανθρώπους να γίνονται συμμέτοχοι στη μαγεία ως αναγνώστες και συνοδοιπόροι».

… για τον συγγραφέα
Ο Αντώνης Τουμανίδης γεννήθηκε στη Σκύδρα το 1979. Σπούδασε ιστορία της τέχνης και αρχαιολογία στην Ελλάδα, καθώς και τεχνοκριτική, κινηματογράφο και θρησκειολογία στη Γαλλία. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου θρησκευτικής γλυπτικής από το Πανεπιστήμιο του Μπορντό και μιλάει τέσσερις γλώσσες. Είναι συγγραφέας παραμυθιών τρόμου, βραβευμένος σεναριογράφος, παραγωγός, μέλος του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (WGA East) και μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Από τις Εκδόσεις Anubis κυκλοφορούν τα βιβλία του «Εφιάλτες & παραμύθια» (Β΄ έκδοση, 2018), “Secta” (2017) και «Η αληθινή ιστορία του Πινόκιο» (2018).

Secta 06102017 008

Το σενάριό του, «Η Αληθινή Ιστορία του Πινόκιο» –που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του έχει αποσπάσει πάνω από 20 διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων: Καλύτερου Σεναριογράφου (Vegas Movie Awards), Καλύτερου Σεναρίου (New York Cinematography Awards, Florence Film Awards, Eurasia Film Festival, Mediterranean Film Festival κ.ά).

Μάλιστα, αυτή τη στιγμή μεταφέρεται στον κινηματογράφο, στην Αμερική, από την Dark Universe Pictures, ενώ είναι ήδη στα σκαριά η συνέχεια.

Ο Αντώνης είναι, επίσης, υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και ασχολείται με θέματα ελληνικού και ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com