Έφοδος στα γραφεία των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024

Έφοδος στα κεντρικά γραφεία των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Πρόκειται για τη δεύτερη φορά σε διάστημα τεσσάρων μηνών που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

by Times Newsroom

Πηγές αναφέρουν  ότι οι έφοδοι πραγματοποιήθηκαν σήμερα, στο πλαίσιο έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με την υποτιθέμενη ευνοιοκρατία κατά την ανάθεση συμβάσεων που συνδέονται με τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Να σημειωθεί ότι τα κεντρικά γραφεία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων “Παρίσι 2024” και εκείνα του εταίρου της σε θέματα υποδομών βρέθηκαν στο “μικροσκόπιο” της αστυνομίας στο πλαίσιο ερευνών για φερόμενη κατάχρηση δημόσιων πόρων και ευνοιοκρατία, δήλωσαν οι εισαγγελείς.

Η εθνική οικονομική εισαγγελία (PNF) δήλωσε ότι στην έδρα του “Παρισιού 2024” έγινε έφοδος στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που ξεκίνησε το 2017 σχετικά με τις συμβάσεις που είχε συνάψει η Οργανωτική Επιτροπή των θερινών Αγώνων.

Τα κεντρικά γραφεία της SOLIDEO, του δημόσιου φορέα που είναι υπεύθυνος για την παροχή ολυμπιακών και παραολυμπιακών υποδομών, ερευνήθηκαν επίσης εν μέσω προκαταρκτικής έρευνας που χρονολογείται από το 2022, μετά από έλεγχο της γαλλικής υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς, πρόσθεσε η PNF.

“Αυτή τη στιγμή διεξάγεται έρευνα στην έδρα της Οργανωτικής Επιτροπής“, ανέφερε το “Παρίσι 2024” σε ανακοίνωσή του. “Το “Παρίσι 2024” συνεργάζεται πλήρως με τους ερευνητές για να διευκολύνει τις έρευνές τους” πρόσθεσε.

Το “Παρίσι 2024” δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες. “Δεν έχουμε κάτι άλλο να μοιραστούμε αυτή τη στιγμή“, δήλωσε εκπρόσωπος.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου και οι Παραολυμπιακοί Αγώνες από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου.

Νωρίτερα σήμερα για δεύτερη μέρα εκκενώθηκαν τέσσερα αεροδρόμια στη χώρα

Συναγερμός σήμανε και πάλι για δεύτερη συνεχή μέρα στα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς υπήρξαν νέες απειλές για βόμβες, με αποτέλεσμα οι Αρχές να προχωρήσουν στην εκκένωσή τους.

Οι απειλές αφορούσαν στα αεροδρόμια του Μπορντώ, της Νάντης, της Λιλ και του Μονπελιέ, όπως αναφέρει η Le Figaro.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προειδοποιήσεις φαίνεται να στάλθηκαν μέσω email, δήλωσε αστυνομική πηγή σε γαλλικό πρακτορείο.

Να σημειωθεί πως την Τετάρτη (18/10) εκκενώθηκαν τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Νάντης, της Νίκαιας, της Τουλούζης και του Μποβέ κοντά στο Παρίσι.

Στο αεροδρόμιο Lille-Lesquin της Λιλ η εκκένωση ξεκίνησε γύρω στις 10:30 τοπική ώρα και επηρέασε περί τους 300 επιβάτες.

Μάλιστα, στο εν λόγω αεροδρόμιο βρισκόταν εκείνη την ώρα και το αεροπλάνο του Εμανουέλ Μακρόν, το οποίο είχε προσγειωθεί νωρίτερα καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος παρευρέθη στην κηδεία στην Αρράς του Ντομινίκ Μπερνάρ, του δασκάλου που μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου από έναν ριζοσπαστικοποιημένο πρώην μαθητή του.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν το μεσημέρι.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com