Έφοδος της βελγικής αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Κατασχέθηκαν υπολογιστές - Έρευνα για οικονομική απάτη

by Times Newsroom

Σε έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, προχώρησε η βελγική αστυνομία. Η έφοδος έγινε στον πρώτο και στον τρίτο όροφο του κτιρίου, στην οδό Rue du Commerce.

Η έφοδος της αστυνομίας συνδέεται με μια συνεχιζόμενη έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας, επισημαίνει το ΕΛΚ, τονίζοντας ότι το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Καθώς πρόκειται για μια εν εξελίξει νομική έρευνα, το ΕΛΚ δεν θα δώσει περαιτέρω στοιχεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αστυνομία κατέσχεσε υπολογιστές που σχετίζονται με χρηματοοικονομική απάτη.

Σύμφωνα με τη γερμανική εισαγγελία, οι έρευνες δεν στρέφονται μέχρι στιγμής κατά εργαζομένων του ΕΛΚ. Πρόκειται για τις συνεχιζόμενες έρευνες για το σκάνδαλο διαφθοράς κατά του κρατιδίου της Θουριγγίας και του αρχηγού της κοινοβουλευτικής ομάδας CDU στο κρατίδιο της Θουριγγίας, τον Μάριο Φόιγκτ. Οι έρευνες αποσκοπούν να απαντήσουν στο ερώτημα πόσο καιρό ο Φόιγκτ εργάστηκε για το ΕΛΚ και πόσα χρήματα θα μπορούσε να είχε λάβει κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή