Έφτασαν στην Αίγυπτο τα αεροσκάφη που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Θα μεταφερθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας.

by Times Newsroom

Η βοήθεια που προορίζεται για τους Ισραηλινούς ομήρους και τους Παλαιστίνιους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας παραδόθηκε σήμερα στην Αίγυπτο, προκειμένου να μεταφερθεί στον παλαιστινιακό θύλακα, με βάση τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του Κατάρ και της Γαλλίας.

Δύο αεροσκάφη του Κατάρ προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της πόλης Ελ Αρίς, στη χερσόνησο του Σινά, όπου ξεφορτώθηκαν τα εφόδια και μεταφέρθηκαν στη μεθοριακή διάβαση της Ράφα, περίπου 28 χιλιόμετρα ανατολικότερα, ανέφεραν αξιωματούχοι των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας και της Ερυθράς Ημισελήνου. Το ένα αεροπλάνο μετέφερε πακέτα με ιατροφαρμακευτικό υλικό για τους 45 από τους 253 ομήρους που το Ισραήλ λέει ότι αιχμαλωτίστηκαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 100 όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι στα τέλη Νοεμβρίου, όταν επιτεύχθηκε μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός.

Το Κατάρ έχει ανακοινώσει ότι τα εφόδια για τους άμαχους Παλαιστίνιους που έφτασαν σήμερα θα μοιραστούν σε περιοχές της Γάζας που έχουν πληγεί περισσότερο από τον πόλεμο μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

Ένας Γάλλος αξιωματούχος είπε νωρίτερα ότι η ιδέα για αυτήν την παράδοση βοήθειας προήλθε από τις οικογένειες κάποιων Ισραηλινών ομήρων και ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν επί εβδομάδες.

Το Ισραήλ επέτρεψε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα στις 21 Οκτωβρίου, ωστόσο οι υπηρεσίες λένε ότι οι ποσότητες που φτάνουν στον θύλακα δεν καλύπτουν τις ανάγκες του πληθυσμού των 2,3 εκατομμυρίων. Επίσης, ένα μέρος της βοήθειας παραμένει ακόμη στοιβαγμένο στην Ελ Αρίς.

Σήμερα, η Σίγκριντ Κάαγκ, η νέα συντονίστρια του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση της Γάζας, επισκέφθηκε το Σινά στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για να αυξηθεί η ροή της βοήθειας. «Βρίσκομαι εδώ επειδή η εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι να δούμε πώς μπορεί να διευκολυνθεί και να επιταχυνθεί η παροχή βοήθειας που είναι τόσο αναγκαία για τους πολίτες της Γάζας, δεδομένων των ακραίων ανθρωπιστικών συνθηκών υπό τις οποίες ζουν», είπε στους δημοσιογράφους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com