Εικονική πτήση «ζωντανεύει» την αρχαία Ρώμη

Μια εικονική περιήγηση που κυκλοφόρησε από τους δημιουργούς του έργου μεταφέρει τους θεατές πάνω από το κέντρο της αρχαίας πόλης και τους λόφους του Καπιτωλίου και του Παλατινού Λόφου.

by Times Newsroom

Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων τεχνολογίας και επιστημόνων ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν μια εικονική αναπαράσταση της αρχαίας Ρώμης, δίνοντας μια γεύση από τη ζωή στην Αιώνια Πόλη κατά την ακμή της.

Το Rome Reborn φαντάζεται πώς θα μπορούσε να έμοιαζε η πόλη στην ακμή της γύρω στο έτος 320, περιλαμβάνοντας ορόσημα που στέκονται ακόμη και σήμερα, όπως το Κολοσσαίο και η Αψίδα του Κωνσταντίνου, καθώς και χαμένα μνημεία όπως ο Κολοσσός του Νέρωνα.

Μια εικονική περιήγηση που κυκλοφόρησε από τους δημιουργούς του έργου μεταφέρει τους θεατές πάνω από το κέντρο της αρχαίας πόλης και τους λόφους του Καπιτωλίου και του Παλατινού Λόφου, όπως δημοσιεύει η ΕΡΤ.

Το έργο έφερε σε επαφή την εταιρεία εκπαιδευτικής τεχνολογίας Flyover Zone με μια σειρά από αρχαιολογικούς και ιστορικούς εμπειρογνώμονες για να δημιουργηθεί αυτό που οι ιθύνοντες υποστηρίζουν ότι είναι “επιστημονικά ακριβές όσο το επιτρέπουν τα αποσπασματικά σωζόμενα στοιχεία“.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή