Ειρ. Αγαπηδάκη – Θεσσαλία: 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 λοιμώξεις αναπνευστικού

Κατάλληλο το νερό στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ

by Times Newsroom

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός έναντι του τετάνου. Οι κινητές μονάδες θα πηγαίνουν σπίτι – σπίτι, από χωριό σε χωριό χωρίς να ταλαιπωρούνται οι πολίτες, διευκρίνισε η Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, στην ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς από το Συντονιστικό Κέντρο στη Λάρισα.

1300 πολίτες επισκέφθηκαν τις δομές υγείας. 44 νέα κρούσαματα γαστρεντερίτιδας και 54 λοιμώξεων αναπνευστικού.

Παρουσιάζουν σταδιακή μείωση, επισήμανε η κ. Αγαπηδάκη. Συνέχισε: «278 κρούσαματα γαστρεντερίτιδας και 308 λοιμώξεις του αναπνευστικού συνολικά».

Πού είναι κατάλληλο το νερό για ανθρώπινη χρήση

Η μόνη διαφορά με τη χθεσινή ενημέρωση είναι ότι στον Δήμο Κιλελέρ, στην περιοχή της Νίκαιας το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο (16/9), η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέφερς ότι: «Στον δήμο Ν. Πηλίου παραμένει ακατάλληλο, στο δήμο Αλμυρού κατάλληλο, δήμος Ρήγα Φεραίου κατάλληλο, δήμος Παλαμά ακατάλληλο, δήμος Σοφάδων ακατάλληλο, δήμος Καρδίτσας κατάλληλο, δήμος Μουζακίου κατάλληλο, δήμος Λίμνης Πλαστήρα ακατάλληλο, δήμος Λάρισας κατάλληλο, δήμος Ελασσόνας κατάλληλο, δήμος Φαρσάλων ακατάλληλο, δήμος Τυρνάβου κατάλληλο, δήμος Κιλελέρ ακατάλληλο, δήμος Αγιάς κατάλληλο, δήμος Μετεώρων κατάλληλο από τις γεωτρήσειςδήμος Φαρκαδόνας ακατάλληλο.

Στον δήμο Τεμπών, το νερό είναι κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Νέσωνος, Μακρυχωρίου, Γόνων, Κάτω Ολύμπου και την ιστορική κοινότητα Αμπελακίων, ενώ στο δήμο Τρικκαίων παραμένει κατάλληλο εκτός από τις περιοχές Προδρόμου, Πρίνου, Πλατάνου, Ξυλοπάρικου, Γοργωγύρη, Γενέση, Αρδάνη, Παλιόπυργου και Ράξα.

Στο δήμο Πύλης το νερό είναι ακατάλληλο εκτός από τις περιοχές Φιλύρας, Ελευθοχωρίου, Φύκης, Μουριάς, Αγίου Βυσσαρίωνος, Δροσερού Πηγής, Πύλης, Παλαιομοναστήρου, Γόμφων, Πυαλείας.

Χρ. Τριαντόπουλος: Συνεζίχονται οι αυτοψίες – Τις επόμενες μέρες οι καταβολές των αποζημιώσεων

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων, στη Λάρισα τόνισε οτι συνεζίχονται οι αυτοψίες.

Τις καταβολές των αποζημιώσεων θα λάβουν τις επόμενες μέρες με τις προβλεπόμενες ενισχύσεις, αυτοί που τις δικαιούνται. «Στεκόμαστε δίπλα στον πολίτη που έχει ανάγκη».

Μέχρι το μεσημέρι στην πλατφόρμα της πρώτης αρωγής είχαν υποβληθεί 13.091 οριστικοποιημένες αιτήσεις καθώς 4. 428 προσωρινές αιτήσεις.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι διαδικασίες διασταυρώσεων και ελέγχων από τα στελέχη της ΑΑΔΕ και του υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στ. Κελέτσης: Στις Βρυξέλλες ο κ. Αυγενάκης για επαφές προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας

O υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Κελέτσης δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, σε συνεργασία πάντα με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, η επιχείρηση αποκομιδής των νεκρών ζώων. Στην προσπάθεια αυτή, που είναι καθοριστική για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, εξακολουθούν να συμβάλλουν στελέχη του Ελληνικού Στρατού αλλά και ιδιώτες, τους οποίους θα ήθελα και δημόσια να ευχαριστήσω.

Σε ό, τι αφορά τον αριθμό των δηλωθέντων νεκρών ζώων, μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουμε τα εξής στοιχεία από τον ΕΛΓΑ για δηλωθείσες απώλειες ζωικού κεφαλαίου: 70.935 αιγοπρόβατα, 6.136 βοοειδή, 20.326 χοιρινά και 131.795 πτηνά. Σημειώνουμε ότι υπάρχουν ακόμα περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει πρόσβαση για να γίνει η περισυλλογή των νεκρών ζώων., και αυτό είτε γιατί δεν έχουν ακόμη υποχωρήσει τα νερά, είτε γιατί οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι. Οι περιπτώσεις αυτές εντοπίζονται κυρίως στις Περιφερειακές Ενότητες Τρικάλων και Λάρισας.

Σε ό, τι αφορά τους αριθμούς των συλλεχθέντων νεκρών ζώων, είναι η ακόλουθοι: Αιγοπρόβατα. Μέχρι σήμερα το μεσημέρι έχουμε συλλέξει και διαχειριστεί 37.007 επτά νεκρά ζώα. Αυτά έχουν οδηγηθεί στην πλειοψηφία τους σε καύση, είτε σε υγειονομική ταφή. Για τα χοιρινά μέχρι την ώρα αναφοράς, έχουμε συλλέξει και διαχειριστεί 16.460 ζώα, για τα βοοειδή. έχουμε διαχειριστεί 148 νεκρά ζώα, για τα πτηνά έχουμε διαχειριστεί 50. 515 νεκρά πτηνά.

Να τονίσω επίσης ότι από αύριο, μάλλον από σήμερα ήδη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται στις Βρυξέλλες, όπου αύριο το πρωί ξεκινά μια σειρά επαφών προκειμένου να προωθήσει τις διαδικασίες για την παροχή βοήθειας στη χώρα μας. Αύριο θα μιλήσει για το θέμα στο Συμβούλιο των Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, όπου μετά από πρωτοβουλία του θα γίνει αναλυτική παρουσίαση των ζημιών που έχουν γίνει στο θεσσαλικό κάμπο και στον Έβρο από τις πυρκαγιές. Μάλιστα θα παρουσιαστεί και φωτογραφικό υλικό».

Υφ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας: Όσο σφοδρό και έντονο υπήρξε το φαινόμενο, άλλο τόσο έντονο ήταν το κύμα ανθρωπιάς

Η υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Μαρία Κεφάλα από το Συντονιστικό Κέντρο είπε: «Βρέθηκα στη Γιάννουλη, το Δασοχώρ,ι του Βασιλί Φαρσάλων, χωριά του Δήμου Κιλελέρ και χωριά στο νομό Τρικάλων. Είμαστε εδώ, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ να συνομιλούμε με τους πληγέντες, να προτεραιοποιούμε ανάγκες και προβλήματα. Η Θεσσαλία έχει και θα έχει την προσοχή που χρειάζεται από την κυβέρνηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη τα πρώτα μέτρα στήριξης. Εγώ θέλω περισσότερο να σταθώ στην κοινωνική συνοχή, αλληλεγγύη και κοινωνική συνείδηση που υπάρχουν, καθώς και στις συνέργειες φορέων, οργανισμών και πολιτών. Γιατί συνάντησα εδώ, πολλούς εθελοντές που ενισχύουν το έργο της πολιτείας για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Και όσο σφοδρό και έντονο υπήρξε το φαινόμενο, άλλο τόσο έντονο ήταν το κύμα ανθρωπιάς και εθελοντισμού. Δεν πλημμύρισαν μόνο από νερό, μου είπε χαρακτηριστικά ο παπα Γιάννης. στη Γιάννουλη πλημμυρίσουμε και από ανθρωπιά. Καμία κρίση δεν πέρασε μόνη της. Καμία κρίση δεν περάσαμε μόνοι μας. Πολιτεία και κοινωνία θα ξεπεράσουμε μαζί και αυτή την πρωτοφανή δοκιμασία».

Γ. Αρτοποιός: Παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού στη λίμνη Κάρλα – Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας

Ο αναπληρωτής εκρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, με τη σειρά του ανέφερε:«Εδώ στη Θεσσαλία εξακολουθούμε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε το ακραίο φαινόμενο της κακοκαιρίας να είμαστε εδώ, στο πλευρό των συμπολιτών μας. Το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού. Μαζί μας ήταν και είναι με προσωπικό και μέσα, εκατοντάδες εθελοντές, τους οποίους και ευχαριστούμε γι’ αυτή την άδολη συνεισφορά τους. Βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Υγείας, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Υποδομών, Μεταφορών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται. Η επιχειρησιακή δράση του Πυροσβεστικού Σώματος αφορά σε περιστατικά κυρίως απαντλήσεων υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους, καθώς και της μεταφοράς τροφίμων φαρμακευτικού υλικού νερού στις πληγείσες περιοχές. Συνολικά μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 10.003 κλήσεις, 3.387 αντλήσεις υδάτων, ενώ έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία 3.576 συμπολίτες μας. Σε ό, τι αφορά τη λίμνη Κάρλα, παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού. Μέχρι αυτή τη στιγμή υπάρχει μια σταθερή ροή, ενώ παράλληλα παρατηρούμε με drones όλες τις παρακάρλιες περιοχές και βρίσκονται εκεί, ομάδες του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας. Θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας, όποτε και αν αυτές ζητηθεί, μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση της κατάστασης».

 ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com