Ελίζαμπεθ Χολμς: Η ιδρύτρια της Theranos καταδικάστηκε σε φυλάκιση και αποζημίωση των θυμάτων της απάτης

Η Ελίζαμπεθ Χολμς, το έκπτωτο αστέρι της αμερικανικής βιοτεχνολογίας και ιδρύτρια της εταιρείας «Theranos» θα εκτίσει τελικά ποινή φυλάκισης, αφού δικαστής απέρριψε το τελευταίο αίτημά της να παραμείνει ελεύθερη, ασκώντας έφεση επί της καταδίκης της για απάτη.

by Times Newsroom

Η Χολμς καταδικάστηκε σε λίγο περισσότερο από 11 χρόνια φυλάκισης για την εξαπάτηση επενδυτών με τη νεοφυή επιχείρηση «Theranos» της Σίλικον Βάλεϊ. Ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει να εκτίει την ποινή της φυλάκισης στις 27 Απριλίου, αλλά οι δικηγόροι της άσκησαν την τελευταία στιγμή έφεση για διαδικαστικά ζητήματα, αφού μια προηγούμενη προσπάθεια απορρίφθηκε.

Ο Αμερικανός δικαστής Έντουαρντ Νταβίλα απέρριψε την Τρίτη  (16/5) το νέο αίτημα και με ξεχωριστή απόφαση διέταξε την Ελίζαμπεθ Χολμς και τον κορυφαίο συνεργάτη της Theranos, τον Ραμές «Σάνι» Μπαλουανίτο, να καταβάλουν 452 εκατομμύρια δολάρια στα θύματα της απάτης τους.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, ο Νταβίλα δεν έχει ακόμη αποφασίσει για τη νέα ημερομηνία φυλάκισής της, αλλά συνέστησε να εκτίσει την ποινή της σε γυναικεία φυλακή στο Τέξας.

Η Χολμς κρίθηκε υπεύθυνη για την εξαπάτηση επενδυτών που πίστεψαν ότι είχε αναπτύξει μια επαναστατική ιατρική συσκευή.

Η 39χρονη έγινε αστέρι της Σίλικον Βάλεϊ όταν είπε ότι η νεοφυής (start-up) επιχείρησή της τελειοποιούσε ένα εύχρηστο κιτ δοκιμών, που θα μπορούσε να πραγματοποιήσει ένα ευρύ φάσμα ιατρικών διαγνωστικών εξετάσεων με λίγες μόνο σταγόνες αίματος.

Όμως η εταιρεία της κατέρρευσε, μετά από έρευνα της Wall Street Journal σχετικά με την εγκυρότητα των τεστ.

Η Χολμς απέκτησε ένα παιδί λίγο πριν από τη δίκη της και ένα δεύτερο μετά την καταδίκη της.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή