ΕΛΣΟΝ: έργα μουσικής δωματίου στο Μέγαρο

Οι μουσικοί της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων σε δύο συναρπαστικά έργα μουσικής δωματίου του Louis Spohr και του Felix Mendelssohn

by Times Newsroom
  • Γιώργος Δεμερτζής | μουσική προετοιμασία
  • Σάββατο 20 Μαΐου | 8:30 μ.μ. | Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
  • Συμπαραγωγή | Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων-Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων συνεχίζει τον φετινό κύκλο των εμφανίσεών της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με μια ξεχωριστή συναυλία μουσικής δωματίου. Με την επιλογή έργων από το πλούσιο ρεπερτόριο του 19ου αιώνα, τα μέλη της Oρχήστρας Νέων in Residence του Μεγάρου αναδεικνύουν τη μεγάλη αξία αυτού του απαιτητικού μουσικού είδους που ερμηνεύεται από μικρά σχήματα συλλογικής δράσης, καλλιεργώντας και οξύνοντας τα αντανακλαστικά του κάθε σολίστ.

Στη ζεστή ατμόσφαιρα της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, το Σάββατο 20 Μαΐου στις 20:30, οι νεαροί μουσικοί του συνόλου παρουσιάζουν δύο συναρπαστικά έργα του πρώιμου γερμανικού Ρομαντισμού, τα οποία σπάνια έχει την ευκαιρία να απολαύσει το κοινό. Πρόκειται για το ιδιαίτερα δημοφιλές και εκλεπτυσμένο Νονέτο σε φα μείζονα για φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, φαγκότο, βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και κοντραμπάσο του Louis Spohr [Λούις Σπορ] και για το Οκτέτο για έγχορδα σε μι ύφεση μείζονα του Felix Mendelssohn [Φέλιξ Μέντελσον], μια εντυπωσιακή σύνθεση με έντονα δυναμικό χαρακτήρα.

Ο βιρτουόζος Νίκος Σκαλκώτας. Γιώργος Δεμερτζής βιολί, Βασίλης Βαρβαρέσος πιάνο. Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, 23 Νοεμβρίου 2016.

Την προετοιμασία των μουσικών της ΕΛΣΟΝ αναλαμβάνει ο Γιώργος Δεμερτζής, ο διεθνώς αναγνωρισμένος βιρτουόζος του βιολιού και ιδρυτής του περίφημου Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου, ο οποίος έχει επίσης αναπτύξει σημαντική μουσικοπαιδαγωγική δράση εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Η συναυλία της Ελληνικής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων αποτελεί συμπαραγωγή της ΕΛΣΟΝ και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) 12 €

18 €

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή