Ενταφιάστηκε στο Τατόι ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος

Ο ενταφιασμός έγινε δίπλα στους τάφους των προγόνων του, όπως, εξάλλου, επιθυμούσε ο ίδιος

by Times Newsroom

«Αθάνατος» φώναξε το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τον ναό της Αναστάσεως στο Τατόι, όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, πριν από την ταφή του στους βασιλικούς τάφους.

Την ώρα που το φέρετρο βγήκε από τον ναό στα χέρια των παιδιών και των εγγονιών του τέως βασιλιά, ο κόσμος φώναξε «Αθάνατος» και έψαλε τον εθνικό ύμνο ενώ κάποιοι φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Παύλου και της Άννας Μαρίας.

Οι γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και τα εγγόνια του μετέφεραν το φέρετρο με τη σορό του στους ώμους τόσο στη διαδρομή από τη νεκροφόρα προς το  παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όσο και από το παρεκκλήσι στο σημείο που βρίσκονται οι βασιλικοί τάφοι.

Η συμβολική κίνηση των παιδιών και των εγγονιών του

Κατά τη διάρκεια του τρισάγιου και τη στιγμή που ακούστηκε το «Αιωνία η μνήμη» τα παιδιά και τα εγγόνια γονάτισαν περιμετρικά του φέρετρου με εξαίρεση τη σύζυγο του τέως βασιλιά Άννα Μαρία η οποία είχε σκύψει το κεφάλι της.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή