Επίσκεψη Μητσοτάκη στο Υπουργείο Υγείας: Κεντρική πολιτική μας η δραστική μεταρρύθμιση και ανάταξη του ΕΣΥ

Η αναβάθμιση και η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Υπουργείο Υγείας.

by Times Newsroom

Σε σύσκεψη συζητήθηκε η κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και η άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

«Είναι μια δύσκολη άσκηση καθώς έχει έρθει η ώρα να αντιμετωπίσουμε διαρθρωτικά προβλήματα και αυτό κάνουμε υλοποιώντας πλαίσιο τολμηρών μεταρρυθμίσεων, μεταρρυθμίσεις που σύντομα θα βλέπουν οι πολίτες ως χρήστες του ΕΣΥ. Μεταρρυθμίσεις που δεν έχουν να κάνουνε μόνο με τις υποδομές πολλές από τις οποίες χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης αλλά και με το προσωπικό, την αντιμετώπιση ελλείψεων διαχρονικών σε άγονες περιχές» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

Όπως τόνισε «έχουμε τη βούληση να υλοποιήσουμε αυτές τις τολμηρές μεταρρυθμίσεις καθώς έχουμε μια πολύ καλή ομάδα στο υπουργείο Υγείας».

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική μνεία στα ζητήματα της δημόσιας υγείας και τις προληπτικές εξετάσεις «γιατί όσο σημαντική κι αν είναι η βελτίωση των υπηρεσιών στα νοσοκομεία η υγεία δεν ξεκινά στην πόρτα του νοσοκμοείου. Γι’ αυτό δίνουμε έμφαση στην πρωτοβάθμια υγεία και τους προλητικούς ελέγχους ώστε να προλαμβάνουμε».

Παράλληλα σημείωσε ότι «η εμπειρία της πανδημίας μας υποχρέωσε να αποκτήσουμε πιο εξειδικευμένες γνώσεις του συστήματος υγείας και το χαρτοφυλάκιο αυτό το παρακολουθώ με μεγάλη ένταση. Οπότε αν με ξαναδείτε αιφνιδιαστικά να επισκέπτομαι δομές υγείας να μην ξαφνιαστείτε, για καλό είναι».

«Να ακούμε τους ασθενείς για να μας λένε τι κάνουμε καλά και τι όχι» συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός.

Γεωργιάδης: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζητήση για την επισκόπηση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση, τις μεγαλύτερες στο ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια».

«Και αυτό αρχίζει να φαίνεται από την απόδοση των νοσοκομείων το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε με τον πρωθυπουργό «συζητήσαμε για προσωπικό, εφημερίες και άγονες περιοχές και βρήκαμε λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε τη ζωή λίγο καλύτερη, θα έχουμε πετύχει στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com