Επιστημονική ομιλία και προβολή ντοκιμαντέρ για τη Μεσογειακή Διατροφή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας

by Times Newsroom

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την έκθεση φωτογραφίας για τη Μεσογειακή Διατροφή «Foodrprint», που παρουσιάζεται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (18/10/2023-8/1/2024), οργανώνει, την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 (ώρες 12:00-14:00), επιστημονική ομιλία  και προβολή ντοκιμαντέρ.

Ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος BSc και Γεωπόνος Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου, κ. Κωνσταντίνος Συριάνος, στην ομιλία του με θέμα «Μεσογειακή διατροφή-πρόληψη χρόνιων παθήσεων», θα αναλύσει τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής και τη σχέση της με την πρόληψη των χρόνιων παθήσεων. Στη συνέχεια, θα προβληθεί  το  ντοκιμαντέρ  «Το Τέλειο Γεύμα» (Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Κορέα, 2023, Διάρκεια: 70′), σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Μερκούρη. Το ντοκιμαντέρ φανερώνει μυστικά της Μεσογειακής Διατροφής αποκαλύπτοντας πώς και γιατί αυτή η διατροφή θεωρείται από τις πιο υγιεινές του κόσμου αλλά και πώς μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση «Foodrprint» παρουσιάζεται στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας σε συνεργασία με την Anemon Productions. Συνδέει την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία, το Μαρόκο, την Κύπρο και την Κροατία, μέσα από τις φωτογραφίες πέντε ευρωπαίων φωτογράφων που ζωντανεύουν έναν πανάρχαιο τρόπο ζωής και διατροφής. Αυτή η διατροφή έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως στοιχείο Άυλης Κληρονομιάς της ανθρωπότητας λόγω των μοναδικών ιδιοτήτων της. Βασισμένη στη λιτότητα, το μοίρασμα και την εποχικότητα, παρέχει λύσεις σε ορισμένα από τα πιο κρίσιμα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης σήμερα όπως η απώλεια της βιοποικιλότητας, η σπατάλη τροφίμων και η κλιματική αλλαγή. Οι φωτογραφίες των Johann ClausenElena Heatherwick,  Μυρτώ Παπαδοπούλου,  Chris de Bode και Maria Contreras Coll αποτυπώνουν διαφορετικές πτυχές της Μεσογειακής Διατροφής σήμερα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 27470 22296 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας
200 16 Στυμφαλία Κορινθίας
Τ: 27470 22296 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com