Επτά στους δέκα Γερμανούς δεν θέλουν να ξαναδούν καγκελάριο τη Μέρκελ

Περίπου το 43% θεωρεί ότι ήταν καλύτερη από τον διάδοχό της Όλαφ Σολτς

by Times Newsroom

Κατά της επιστροφής της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών σε διαδικτυακή δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Civey για λογαριασμό του εκδοτικού ομίλου Funke Media Group.

Ειδικότερα, το 71% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν θα ήθελε να επιστρέψει στην εξουσία η Μέρκελ, η οποία αποχώρησε πέρυσι από την καγκελαρία ύστερα από 16 χρόνια στο τιμόνι της Γερμανίας.

Υπέρ της επιστροφής της Μέρκελ στο τιμόνι της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης τάχθηκε το 23% των Γερμανών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση.

Ωστόσο, περίπου το 43% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θεωρεί πως η συντηρητική Μέρκελ έκανε καλύτερο έργο από τον σημερινό καγκελάριο της Γερμανίας. Στον αντίποδα, το 41% έκρινε πως οι επιδόσεις του σοσιαλδημοκράτη Όλαφ Σολτς είναι καλύτερες από εκείνες της Μέρκελ.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Civey διεξήχθη διαδικτυακά στις 24 Νοεμβρίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 5.003 Γερμανών ψηφοφόρων.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή