«Έρχονται» κάμερες και drones σε καίρια σημεία της Αθήνας- Θα μεταφέρουν δεδομένα για εγκληματικότητα και κυκλοφοριακό

Σχέδιο για τοποθέτηση 750 καμερών και χρήση drones πάνω από την Αθήνα αλλά και σε «κομβικά» σημεία της πόλης, απεργάζεται η Ελληνική Αστυνομία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί τόσο η εγκληματικότητα όσο και το κυκλοφοριακό.

by Times Newsroom

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες,  εκπονείται έρευνα για τα σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν οι κάμερες και τα σημεία που θα πετούν τα drones που θα μεταφέρουν online δεδομένα χρήσιμα ως προς τις έρευνες.

Ωστόσο ακανθώδες είναι το νομικό σκέλος του συγκεκριμένου project  αλλά και οι πόροι χρηματοδότησης του ηλεκτρονικού συστήματος καθώς για να λειτουργήσει πρέπει να στηθεί  εκ νέου επιχειρησιακό κέντρο στο Στρατηγείο της ΕΛ.ΑΣ και στη ΓΑΔΑ.

Να σημειωθεί ότι στην περιφέρεια Αττικής υπάρχουν 150 με 200 κάμερες για την διαχείριση της κυκλοφορίας από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων ακόμη, εκ των οποίων λειτουργούν μόνο οι 18.

Την ίδια ώρα αναμένεται σε περίπου ένα μήνα να προκηρυχθεί διαγωνισμός για τις κάμερες σώματος των αστυνομικών, περίπου 1.000 τον αριθμό, που είχε ακυρωθεί από το ΣτΕ.

Πώς θα αντιμετωπιστεί η κίνηση

Με την εγκατάσταση των καμερών θα γίνει συνεπώς και αναβάθμιση των Κέντρων Επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ και στην Κατεχάκη που θα τις διαχειρίζεται.

Για το θέμα της κίνησης, η οποία επηρεάζει την καθημερινότητα όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου, το σχέδιο αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της Τροχαίας στους δρόμους ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της καταπάτησης των ΛΕΑ, αλλά και το πρόβλημα με τις κόντρες. Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η αντιμετώπιση των επαναλαμβανόμενα παραβατών με σκληρά μέτρα, όπως η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας όσων παρανομούν επανειλημμένως.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com