«Ευχές στον ουρανό»: Ένα τρυφερό βιβλίο για την πραγματική μαγεία των Χριστουγέννων

by Times Newsroom

Μετά την «Αέρινη Παρέα», η Ντένια Πάτρα επιστρέφει με νέο βιβλίο, το οποίο κλείνει στις σελίδες του όλη τη μαγεία των Χριστουγέννων, εμπνέοντας τα παιδιά να δουν πως πέρα από τη χρυσόσκονη, τα λαμπιόνια και τα ακριβά δώρα, η ουσία κρύβεται σε μικρές, ειλικρινείς χειρονομίες, όπως σε μια ευχή από καρδιάς. Ο τίτλος του είναι «Ευχές στον ουρανό», την εικονογράφηση υπογράφει η Ιωάννα Καλοστεφάνου και μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πνοή.

 

Λίγα λόγια…

… για την υπόθεση

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δημοτικού σχολείου μιας μικρής πόλης δεν μοιάζει με τα άλλα. Κουβαλά μια μεγάλη παράδοση που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Στα κλαριά του κρύβεται η σοφία πολλών χρόνων. Εκείνο, πάντα εκεί, στέκει σιωπηλό και βλέπει τους μαθητές να ενηλικιώνονται, να κάνουν οικογένειες και έπειτα να το στολίζουν με κάθε λογής στολίδια τα παιδιά και τα εγγόνια τους.

Αυτή τη χρονιά τα πράγματα αλλάζουν, αφού οι μαθητές αποφασίζουν να μην επιλέξουν λαμπιόνια και χρυσόσκονη για τον στολισμό του αλλά λιτά, χάρτινα στολίδια, σε καθένα από τα οποία γράφουν μια ευχή. Και τότε, συμβαίνει κάτι μαγικό. Οι ευχές πετούν! Ταξιδεύουν σ’ ολόκληρη τη Γη και προσγειώνονται εκεί όπου καθεμία θα πιάσει περισσότερο τόπο, αγγίζοντας τις καρδιές αμέτρητων παιδιών σε πολλές χώρες.

Μια τρυφερή χριστουγεννιάτικη ιστορία που μιλά με ευαισθησία για τις υψηλές αξίες της αγάπης, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ειρήνης, έννοιες συνώνυμες με τα Χριστούγεννα. Όπως σημειώνει η συγγραφέας Ντένια Πάτρα: «Τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος του χρόνου που λατρεύουμε όλοι. Κάτι “μαγικό” υπάρχει στην ατμόσφαιρα. Είναι μια καλή αφορμή για να προσφέρουμε δώρα και να εκφράσουμε την αγάπη μας. Πολλές φορές όμως οδηγούμαστε σε καταναλωτικές υπερβολές. Συχνά ξεχνάμε πως δεν είναι μόνο μια γιορτή που έχει “εξωτερική” λάμψη αλλά και “εσωτερική”. Αυτή η περίοδος είναι ιδανική ευκαιρία να σκεφτούμε μέσα σε ποιες συνθήκες ζουν οι άνθρωποι σε άλλες χώρες, να αναδείξουμε και να χαρίσουμε στους γύρω μας τις αξίες μας, που είναι σημαντικές επειδή καθοδηγούν τις προσδοκίες μας και τη στάση μας απέναντι στη ζωή».

… για τη συγγραφέα

Η Ντένια Πάτρα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζάκυνθο. Είναι δημόσιος ιστορικός. Συντονίστρια στη Λέσχη Ανάγνωσης Κερίου Ενηλίκων και εμψυχώτρια σε δράσεις φιλαναγνωσίας για παιδιά και ενήλικες στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη. Είναι μέλος του ευρωπαϊκού οργανισμού NECI που στοχεύει στη δημιουργία ομάδων πολιτών από την Ευρώπης με διαφορετικό πολιτισμικό και εκπαιδευτικό υπόβαθρο που μοιράζονται το ίδιο όραμα: ισότητα και αξιοπρεπείς ευκαιρίες για τη δια βίου μάθηση, την υγεία και το υγιές περιβάλλον. Είναι μέλος της Ένωσης Προφορικής Ιστορίας. Από το 2019 είναι διαπιστευμένη εκπαιδεύτρια του διεθνούς οργανισμού Living Values in Education που ασχολείται με την ανάπτυξη και ενίσχυση των οικουμενικών αξιών στην εκπαίδευση και άλλα πεδία, μέσω εθελοντικών δραστηριοτήτων και προγραμμάτων σε όλο τον κόσμο.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο της παιδικό βιβλίο με τίτλο «Η Αέρινη Παρέα», το οποίο κυκλοφορεί επίσης από τις Εκδόσεις Πνοή.

… για την εικονογράφο

Η Ιωάννα Καλοστεφάνου σπούδασε Art & Design – 3D Animation, εργάστηκε για πολλά έτη στη συγγραφή προγραμμάτων σπουδών για τον ψηφιακό σχεδιασμό και ασχολήθηκε με την εκπαίδευση μαθητών και καθηγητών σ’ αυτό το αντικείμενο.
Εργάστηκε, επίσης, στον τομέα της διαφήμισης στη δημιουργία διαφημιστικών τηλεοπτικών σποτ, σημάτων τηλεοπτικών εκπομπών, οπτικών εφέ, ψηφιακού μοντάζ και 3d animation. Διοργάνωσε με επιτυχία ειδικά σεμινάρια για πολυμέσα, ενώ διετέλεσε και διευθύντρια σπουδών σε κολέγιο πληροφορικής στην Αθήνα.

Συνεργάζεται με πολλούς εκδοτικούς οίκους στην εικονογράφηση, τη σελιδοποίηση, τον σχεδιασμό εξωφύλλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια βιβλίων. Έχει λάβει αρκετά βραβεία και επαίνους για τη δουλειά της, και από το 2003 δημιουργεί τα έργα της στο ιδιωτικό της ατελιέ.

Πληροφορίες έκδοσης
  • Τίτλος: Ευχές στον ουρανό
  • Συγγραφέας: Ντένια Πάτρα
  • Εικονογράφος: Ιωάννα Καλοστεφάνου
  • Σελίδες: 32
  • Σκληρό εξώφυλλο
  • Τιμή: 13.50 €
  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 11/2022

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com