Ευρώπη: Εκατομμύρια εργαζόμενοι αδυνατούν να κάνουν διακοπές

Πάνω από 38 εκατομμύρια πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν διακοπές μίας εβδομάδας, σύμφωνα με έρευνα της μεγαλύτερης συνομοσπονδίας συνδικάτων στην Ευρώπη.

by Times Newsroom

Η έρευνα που διεξήγαγε η «Ευρωπαϊκή  Συνομοσπονδία Συνδικάτων» αποδεικνύει ότι οι διακοπές, για τον μέσο Ευρωπαίο, έχουν γίνει ένα «σπορ» για λίγους και για λίγο.

Η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία Συνδικάτων είναι ο οργανισμός που αντιπροσωπεύει και έχει «κάτω από την ομπρέλα» του σαράντα πέντε εκατομμύρια εργαζόμενους από ενενήντα διαφορετικές εθνικές εργατικές ενώσεις πολλών ευρωπαϊκών κρατών.

Στα αποτελέσματα της έρευνας τώρα, η κατάσταση έτσι όπως έχει διαμορφωθεί για τον μέσο Ευρωπαίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά ζοφερή. Συγκεκριμένα, το έτος βάση της έρευνας ήταν η χρονιά του 2020 και έδειξε ότι 38 εκατομμύρια άνθρωποι, αριθμός που αντιπροσωπεύει το 8% του ευρωπαϊκού πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να κάνει διακοπές.

Πρωταθλητές της κατηγορίας αυτής ήταν οι Ρουμάνοι, οι Έλληνες και οι Λιθουανοί, με τα ποσοστά τους να προκαλούν αλγεινή εντύπωση. Στις χώρες αυτές, το 40% στο σύνολο του πληθυσμού δεν ήταν σε θέση να κάνει διακοπές ούτε για μία εβδομάδα. Αντίθετα, στην Αυστρία, στην Δανία κα την Φινλανδία το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 7%.

Η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Συνδικάτων, Έσθερ Λιντσ, σχολίασε αναφορικά με τα αποτελέσματα της έρευνας στο «Εuronews»: « Οι συνέπειες αυτού (να μην μπορούν να κάνουν διακοπές) έχει ένα ευρύ φάσμα συνεπειών όχι μόνο στον εργάτη-υπάλληλο, αλλά επίσης και στην οικογένεια του και στον κοινωνικό του περίγυρο. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να γίνει αντιληπτό από όλους είναι ότι η αδυναμία των εργατών να έχουν διακοπές, τους δημιουργεί οργή και αυτή την οργή θα την «συναντάμε» στους δρόμους και θα βρίσκει διαφυγή εντέλει στις πολιτικές τους αποφάσεις,» εννοώντας η γενική γραμματέας τον τρόπο που θα ψηφίσουν τελικά οι Ευρωπαίοι στις εθνικές τους εκλογές.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή