Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου | Δ.Τ. | Μεγάλοι σολίστ στο Ηρώδειο: Άννε-Ζοφί Μούτερ, Λανγκ Λανγκ

by Times Newsroom

Τρία από τα κορυφαία σύγχρονα ονόματα της κλασικής μουσικής, η καταξιωμένη Γερμανίδα βιολονίστρια Άννε-Ζοφί Μούτερ, ο Κινέζος σούπερ σταρ του πιάνου Λανγκ Λανγκ και ο θρυλικός Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ θα βρεθούν φέτος το καλοκαίρι στη σκηνή του Ρωμαϊκού Ωδείου.

Οι παγκοσμίου φήμης σολίστες και ο μαέστρος που έχει καθορίσει με τις ερμηνείες του το πώς ακούμε σήμερα τα κλασικά αριστουργήματα έρχονται στην Αθήνα για δύο από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες του φετινού Φεστιβάλ.

12 Ιουνίου

Anne-Sophie Mutter

Mutter’s Virtuosi

Έργα Μπαχ, Βιβάλντι, Πρεβέν, Μπολόν ντε Σεν Ζορζ

Η διασημότερη Γερμανίδα βιολονίστρια με την πολυετή καριέρα έχει παίξει σε όλες τις μεγάλες αίθουσες ανά τον κόσμο και έχει αφήσει το δικό της διακριτό στίγμα στην κλασική μουσική.

Η Άννε-Ζοφί Μούτερ αποτελεί σημείο αναφοράς στον κόσμο της τέχνης και για το σπουδαίο έργο της έχει τιμηθεί με πολυάριθμα διεθνή βραβεία, μεταξύ των οποίων και με τέσσερα Γκράμι.

Η Μούτερ, που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της ως «παιδί θαύμα» με την υποστήριξη του Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, έχει κατορθώσει με τις δεξιοτεχνικές ερμηνείες της να δημιουργήσει το δικό της σύμπαν στην παγκόσμια μουσική.

Στο Ηρώδειο η κορυφαία ερμηνεύτρια θα παίξει σόλο σε τρία κοντσέρτα και στο αφιερωμένο στην ίδια Νονέτο (έργο μουσικής δωματίου για εννέα όργανα) του Αντρέ Πρεβέν, που θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τη σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου θα μοιραστούν με την Άννε-Ζοφί Μούτερ οι Mutters Virtuosi, που συνοδεύουν τη σπουδαία μουσικό σε συναυλίες της από το 2011. Πρόκειται για ένα σύνολο εγχόρδων που διευθύνει και καθοδηγεί καλλιτεχνικά η καταξιωμένη Γερμανίδα βιολονίστρια, το οποίο απαρτίζεται από υπότροφους του ιδρύματος AnneSophie Mutter καθώς και άλλους επίλεκτους νέους μουσικούς.

15 Ιουλίου

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Christoph EschenbachLang Lang

80 χρόνια ΚΟΑ – Έργα Γκριγκ και Τσαϊκόφσκι

Μια ξεχωριστή μουσική στιγμή για το Φεστιβάλ αποτελεί η συνάντηση του αρχιμουσικού που έχει κατακτήσει τα πόντιουμ κορυφαίων ορχηστρών παγκοσμίως και του πληθωρικού σύγχρονου αστέρα του πιάνου.

Ο Κριστόφ Έσενμπαχ και ο Λανγκ Λανγκ, συνδυάζοντας με ιδανικό τρόπο τη βαθυστόχαστη ωριμότητα με τη νεανική φλόγα, συνυπογράφουν ένα από τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Ο θρυλικός μαέστρος θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τον εκρηκτικό σολίστ στο Κοντσέρτο για πιάνο του Γκριγκ ενώ η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη 4η Συμφωνία του Τσαϊκόφσκι.

Πρόκειται για ένα ιστορικής σημασίας καλλιτεχνικό γεγονός για τα ελληνικά μουσικά πράγματα, επ’ αφορμή των 80 χρόνων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.

*

Πληροφορίες εισιτηρίων: http://aefestival.gr/pliroforieseisitirion/

Αγορά εισιτηρίων: aefestival.gr, viva.gr & public.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ: Πλατεία Συντάγματος (info point Δήμου Αθηναίων)| Δε-Πα 10:00-18:00 – ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ: +30 2118008181 | Δε-Πα 10:00-18:00 – ΑΜΕΑ: +30 210 3221 897 | Δε-Πα 10:00-17:00

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή