Φεστιβάλ της Άνοιξης 2024 | Winfried Bönig – Ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου

Στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ που θα δώσει στο πλαίσιο της μεγάλης εαρινής γιορτής των τεχνών του Μεγάρου, ο διακεκριμένος οργανίστας του καθεδρικού ναού της Κολωνίας θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και μεταγραφές για εκκλησιαστικό όργανο που φέρουν την υπογραφή σπουδαίων μουσουργών, ενώ, στο τέλος της βραδιάς, επιφυλάσσει στους ακροατές μια έκπληξη: έναν εντυπωσιακό αυτοσχεδιασμό.

by Times Newsroom

Για μια ακόμη χρονιά, στο Φεστιβάλ της Άνοιξης που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 20 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τo επιβλητικό εκκλησιαστικό όργανο της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης γίνεται πόλος έλξης για διεθνούς φήμης ευρωπαίους οργανίστες. Μετά τον Juan de la Rubia [Χουάν ντε λα Ρούμπια], οργανίστα της Sagrada Familia της Βαρκελώνης, και τον Olivier Latry [Ολιβιέ Λατρύ] της Notre-Dame του Παρισιού που εμφανίστηκαν στα Φεστιβάλ της Άνοιξης 2022 και 2023 αντίστοιχα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει, την Τρίτη 9 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, τον Winfried Bönig [Βίνφρηντ Μπαίνιχ]. Στο ένα και μοναδικό ρεσιτάλ που θα δώσει στο πλαίσιο της μεγάλης εαρινής γιορτής των τεχνών του Μεγάρου, ο διακεκριμένος οργανίστας του καθεδρικού ναού της Κολωνίας θα παρουσιάσει πρωτότυπες συνθέσεις αλλά και μεταγραφές για εκκλησιαστικό όργανο που φέρουν την υπογραφή σπουδαίων μουσουργών, ενώ, στο τέλος της βραδιάς, επιφυλάσσει στους ακροατές μια έκπληξη: έναν εντυπωσιακό αυτοσχεδιασμό. Με τα υποβλητικά έργα του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ] να αποτελούν τον βασικό κορμό του προγράμματός του, ο καταξιωμένος σολίστ και ακαδημαϊκός δάσκαλος θα αναδείξει γοητευτικές πτυχές της θρησκευτικής και κοσμικής εργογραφίας για εκκλησιαστικό όργανο, ερμηνεύοντας δημοφιλή κομμάτια των Louis Vierne [Λουί Βιερν], Franz Liszt [Φραντς Λιστ] και Samuel Barber [Σάμιουελ Μπάρμπερ].

H προπώληση για το ρεσιτάλ εκκλησιαστικού οργάνου του Winfried Bönig καθώς και για όλες τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Άνοιξης έχει αρχίσει.

O Winfried Bönig

κατέχει από το 2001 τη θέση του οργανίστα στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας, ο οποίος φημίζεται για το εκπαιδευτικό του τμήμα, για τις συναυλίες που διοργανώνει, καθώς και για τη συλλογή του σε πίνακες και γλυπτά. Ο Βίνφρηντ Μπαίνιχ διδάσκει εκκλησιαστικό όργανο και αυτοσχεδιασμό στην Ανώτατη Μουσική Σχολή της Κολωνίας. Είναι επίσης κοσμήτορας του Τμήματος Μουσικής της Καθολικής Εκκλησίας.

Γεννήθηκε στη Βαμβέργη. Σπούδασε όργανο, μουσική διεύθυνση και εκκλησιαστική μουσική στο Μουσικό Κολέγιο του Μονάχου, με τον Φραντς Λέρντορφερ, οργανίστα του καθεδρικού ναού της ίδιας πόλης, από το οποίο αποφοίτησε με διάκριση. Επιπλέον, είναι κάτοχος διπλώματος «masterclass».

Από το 1984 έως το 1998 εργάστηκε ως οργανίστας στον καθολικό ναό του Αγίου Ιωσήφ στο Μέμμινγκεν της Βαυαρίας.

Ο Βίνφρηντ Μπαίνιχ έχει ερμηνεύσει σε παγκόσμια πρεμιέρα έργα που του έχουν αφιερώσει γνωστοί συνθέτες, μεταξύ άλλων: Ζαν Γκιγιού, Ένγιοτ Σνάιντερ, Ναζί Χακίμ, Στήβεν Θαρπ, Κρίστοφερ Τάμπλιννγκ, Ντάνιελ Ροθ και Κόλιν Μώμπυ.

Καθοριστική στιγμή για την καλλιτεχνική του σταδιοδρομία υπήρξε η παρουσίαση του συνόλου των έργων του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και του Ολιβιέ Μεσσιάν για εκκλησιαστικό όργανο.

Οι ηχογραφήσεις έργων από τον Μπαίνιχ στα μεγάλα εκκλησιαστικά όργανα του καθεδρικού ναού της Κολωνίας συγκαταλέγονται στις πιο επιτυχημένες και ευπώλητες στην ευρωπαϊκή αγορά.

Το πρόγραμμα της ανοιξιάτικης γιορτής των τεχνών στο Μέγαρο

Το Φεστιβάλ της Άνοιξης συνεχίζεται (12-14/4) με τον Ohad Naharin [Οχάντ Ναχαρίν] και το Batsheva Ensemble ‒ένα σύνολο σύγχρονου χορού ιδιαίτερα αγαπητό και στην Ελλάδα‒ που παρουσιάζουν στο Μέγαρο το έργο «Last Work». Ακολουθούν στις 16/4 δύο μεγάλα αστέρια της νέας γενιάς, η βιολονίστα Janine Jansen [Ζανίν Γιάνσεν] και ο πιανίστας Denis Kozhukhin [Ντενίς Καζούχιν]. Οι φετινές εκδηλώσεις κλείνουν στις 20/4 με τη συναυλία της Chamber Orchestra of Europe (Ορχήστρα Δωματίου της Ευρώπης). Στο πόντιουμ, ο κορυφαίος διεθνής μαέστρος Κωνσταντίνος Καρύδης που καθοδηγεί μουσικά το φημισμένο σύνολο σε ένα πρόγραμμα υψηλών απαιτήσεων με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών του 19ου και 20ού αιώνα.

Τιμές εισιτηρίων

7,50 € (εκπτωτικό) 10 € 15 20 € 25 € 30 € 35

Eισιτήρια

210 72 82 333

megaron.gr

Πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com