Φιλιππίνες: Ισχυρός σεισμός 7,4 Ρίχτερ στο Μιντανάο – Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 Ρίχτερ έπληξε την περιοχή του Μιντανάο στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC).

by Times Newsroom

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται σε βάθος 58 χιλιομέτρων, όπως ανακοίνωσε το EMSC. Αρχικά, η δόνηση εhttps://www.timesnews.gr/wp-admin/edit.php?post_type=penci-blockίχε εκτιμηθεί στα 7,2 Ρίχτερ.

Εκδόθηκε ειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, προειδοποιώντας ότι επικίνδυνα κύματα είναι πιθανό να πλήξουν παράκτιες περιοχές σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων από το επίκεντρο.

Οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση υψίστης επιφυλακής, ενώ η σεισμολογική υπηρεσία των Φιλιππίνων (PHIVOLCS) έχει ήδη προειδοποιήσει για πιθανές ζημιές και μετασεισμούς, καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από τις ακτές.

Πηγή: Reuters

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή