«ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩΝΤΑΣ» – Εργαστήρι για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας

by Times Newsroom

Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Φροντιστή 2023, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών Βόλου, βιωματικό εργαστήρι για συγγενείς-φροντιστές ατόμων με άνοια, με τίτλο «ΦΡΟΝΤΙ-ΖΩΝΤΑΣ», τη Δευτέρα 20 Μαρτίου (ώρες 11:00-13:00), στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας, στον Βόλο.

Με στόχο την ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής μέσω της μάθησης και της ψυχαγωγίας, επίκεντρο του εργαστηρίου αποτελεί η δημιουργική έκφραση των ανθρώπων που φροντίζουν άτομα με άνοια και η κοινωνικοποίησή τους. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε εικαστικές ασκήσεις που καλλιεργούν τη φαντασία και τη συναισθηματική έκφραση. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση του μουσικοθεραπευτή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής και να πειραματιστούν με ρυθμούς και μελωδίες, αυτοσχεδιάζοντας με ποικιλία μουσικών οργάνων.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Δεν απαιτούνται μουσικές γνώσεις.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής, λόγω περιορισμένων θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 24210 29844 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Ν. & Σ. Τσαλαπάτα
Πολυχώρος Τσαλαπάτα – Νότια Πύλη, 38334 Βόλος
Τ: 24210 29844 | www.piop.gr

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com