Γαλλία – Αλλαντίαση: Μήνυση στο εστιατόριο και τα νοσοκομεία υπέβαλαν οι γονείς της 32χρονης

Έναν αδιανόητο Γολγοθά πέρασε η άτυχη 32χρονη Ελληνίδα που προσβλήθηκε από αλλαντίαση στο Μπορντό της Γαλλίας και τελικά έφυγε από τη ζωή μετά από τέσσερις ημέρες.

by Times Newsroom

Οι γονείς της 32χρονης Μαρίας, έχουν καταθέσει μήνυση, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στο Παρίσι. Πρόκειται για τη δεύτερη μήνυση μετά την ιατροδικαστική έρευνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή από την εισαγγελία του Μπορντό και εκεί κατατέθηκε και η μήνυση της οικογένειας της Ελληνίδας.

Οι άτυχοι γονείς θέλουν να εξαντλήσουν οποιαδήποτε δικαστική οδό για να μάθουν τι συνέβη με το παιδί τους. Η έρευνα είναι διπλή. Είναι υγειονομική για το εστιατόριο και για το περίφημο δοχείο με τις μολυσμένες σαρδέλες και ακόμα περισσότερο για την υποδοχή που δέχτηκε η Ελληνίδα σε τουλάχιστον δύο νοσοκομεία, το ένα στο Μπορντό και το άλλο στο Παρίσι, από όπου πήρε εξιτήριο χωρίς να διαγνωστεί η αλλαντίαση. Η 32χρονη πέθανε στο σπίτι της στην περιοχή του Παρισιού και ο σύζυγός της εισήχθη στην εντατική και σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Δεκαπέντε περίπου άτομα ήταν αυτά που κατανάλωσαν το δοχείο με σαρδέλες στο εστιατόριο – μπαρ στο κέντρο του Μπορντό. Υπάρχουν δύο εκδοχές. Το ζευγάρι πήγε στο Μπορντό είτε για να δει το παιχνίδι ράγκμπι του παγκοσμίου πρωταθλήματος είτε για να γιορτάσει τα γενέθλια της 32χρονης Μαρίας ή και για τα δύο γεγονότα.

Η 32χρονη πήγε σε ένα νοσοκομείο στο Μπορντό και αμέσως μετά, όταν επέστρεψαν στο Παρίσι, τα συμπτώματα χειροτέρευσαν και πήγε σε ένα δεύτερο νοσοκομείο, πιθανότατα στο Παρίσι, αλλά και από εκεί της έδωσαν εξιτήριο γιατί όπως είπαν οι γιατροί δεν παρουσίαζε τα τυπικά συμπτώματα της αλλαντίασης.

«Άκρως θανατηφόρα» η τοξίνη που προκαλεί την αλλαντίαση

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης εξήγησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ότι δεν συναντάμε στην χώρας μας την αλλαντίαση καθώς «είμαστε πολύ προσεκτικοί στην παρασκευή των τροφίμων και στη συντήρησή τους.

Η αλλαντίαση αναπτύσσεται συνήθως σε τρόφιμα τα οποία δεν έχουμε μαγειρέψει καλά ή δεν έχουν παστεριοποιηθεί καλά, δεν έχουν κονσερβοποιηθεί σωστά, ούτως ώστε να έχουν μικρή περιεκτικότητα σε αλάτι ή ζάχαρη, οπότε και οι σπόροι της αλλαντίασης να αρχίσουν να αναπτύσσονται και να παράγουν την τοξίνη τους εντός του δοχείου, οπότε και όταν καταναλωθεί ως άκρως θανατηφόρα τοξίνη, να προκαλέσει αυτές οι διαταραχές που προκαλεί στο νευρικό σύστημα, οπότε και τον θάνατο.

Η μέση θανατηφόρος δόση είναι ένα ανά γραμμάριο ανά κιλογκράμ (κιλό) βάρους σώματος. Μιλάμε για πάρα πολύ μικρές ποσότητες οι οποίες μπορούν να δράσουν θανατηφόρα στον άνθρωπο».

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com