Γαλλία: «Έκοψαν» υποψήφια από τις εκλογές- Πόζαρε με ναζιστικό πηλήκιο

Μια υποψήφια με το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση της Γαλλίας δεν θα είναι υποψήφια στον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών μετά τη δημοσιοποίηση μιας φωτογραφίας που την δείχνει φορώντας ναζιστικό πηλήκιο, δήλωσε αξιωματούχος του κόμματος την Τρίτη.

by Times Newsroom

Η Ludivine Daoudi, υποψήφια στην 1η εκλογική περιφέρεια του Calvados στη βορειοδυτική Γαλλία, έλαβε σχεδόν το 20% των ψήφων στον πρώτο γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών της Γαλλίας την Κυριακή.

Η αντίπαλός της, Emma Fourreau, υποψήφια για το αριστερό Νέο Λαϊκό Μέτωπο, δημοσίευσε τη Δευτέρα ένα στιγμιότυπο οθόνης στο X μιας ανάρτησης στο Facebook από τον λογαριασμό της Daoudi που την δείχνει να φοράει ένα καπέλο υπαξιωματικού της Luftwaffe διακοσμημένο με μια σβάστικα.

«Στις 7 Ιουλίου, ούτε μια ψήφος για αυτούς τους βρώμικους φασίστες», έγραψε η Φουρό.

Ο Philippe Chapron, εκπρόσωπος του RN στο Calvados, δήλωσε σήμερα το πρωί στο France Bleu Normandie ότι η Ludivine Daoudi απέσυρε την υποψηφιότητά της, ενώ η ίδια δεν αρνείται ότι φωτογραφήθηκε με το πηλήκιο αξιωματικού της Λουφτβάφε πριν από αρκετά χρόνια σε μια αγορά όπλων στο Saint-Pierre-sur-Dives. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη φωτογραφία κακόγουστη και τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητά της θα αποσυρθεί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Η υποψήφια αποσύρεται από σήμερα, οπότε δεν θα υπάρχει υποψήφιος του RN στην πρώτη εκλογική περιφέρεια για τον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η έξοδος της Daoudi από την κούρσα σημαίνει ότι οι ψηφοφόροι στην 1η εκλογική περιφέρεια του Calvados θα έχουν δύο υποψηφίους για να επιλέξουν στον δεύτερο γύρο: την Fourreau, η οποία ήρθε δεύτερη, και τον πρωτοπόρο Joël Bruneau των δεξιών Les Républicains.

Εν τω μεταξύ, ένας υποψήφιος της Εθνικής Συσπείρωσης στην 1η εκλογική περιφέρεια της Μαγιέν στη βορειοδυτική Γαλλία πυροδότησε διαμάχη τη Δευτέρα με σχόλια που υπερασπίζονται το ιστορικό του κόμματος για την πολυπολιτισμικότητα.

Ο Paule Veyre de Soras, ο οποίος ήρθε δεύτερος με 29 τοις εκατό των ψήφων στον πρώτο γύρο, είπε ότι το National Rally περιλαμβάνει «Εβραίους, Μουσουλμάνους, Ισπανούς» μεταξύ των μελών του.

«Έχω έναν Εβραίο ως οφθαλμίατρο», πρόσθεσε. «Και έχω έναν μουσουλμάνο ως οδοντίατρο»

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com