Γάζα: Η γερμανική κυβέρνηση αυξάνει τηνΓάζα με επιπλέον 20 εκατομμύρια ευρώ

«Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του λαού της Γάζας», δήλωσε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

by Times Newsroom

Η γερμανική κυβέρνηση προσθέτει 20 εκατομμύρια ευρώ (21,6 εκατομμύρια δολάρια), στην ανθρωπιστική βοήθεια για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας, οι οποίοι υφίστανται τις ισραηλινές επιθέσεις εδώ και αρκετούς μήνες, ανακοίνωσε χθες σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Αναλένα Μπέρμποκ.

«Ο αριθμός των φορτηγών που φέρνουν τρόφιμα, φάρμακα και άλλη βοήθεια στη Γάζα έχει μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες», πρόσθεσε. Η Γερμανίδα υπουργός επέκρινε την κυβέρνηση του Ισραήλ για την απαράδεκτη στάση της στο θέμα αυτό και τόνισε ότι πρέπει να επιτρέψει την ασφαλή και ανεμπόδιστη πρόσβαση για ανθρωπιστική βοήθεια αμέσως.

Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, το Βερολίνο έχει χορηγήσει συνολικά 206,5 εκατομμύρια ευρώ στην Υπηρεσία Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) τον περασμένο χρόνο.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η UNRWA έχει επικριθεί έντονα μετά τις ισραηλινές κατηγορίες ότι ορισμένοι από τους υπαλλήλους της συμμετείχαν στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ.

«Σε ορισμένες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας που δεν έχουν υπηρεσίες, ο ισραηλινός στρατός πρέπει να διασφαλίσει την επιτυχή παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας», τόνισε η Μπέρμποκ.

«Μαζί με τους εταίρους μας, ειδικά την Ιορδανία, θέλουμε να συμμετάσχουμε επίσης και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας» πρόσθεσε.

«Ταυτόχρονα, μια ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός είναι τώρα πιο επείγουσα από ποτέ, ώστε οι όμηροι να απελευθερωθούν από τα χέρια της Χαμάς και να φτάσει περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους», τόνισε η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com