Μιλώντας στο OPEN, ο υπουργός Υγείας είπε πως είναι πιο σύνθετη η υπόθεση των φαρμακείων, καθώς οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να εκτελούν συνταγές: «Άρα, ο φαρμακοποιός μπορεί εύλογα να πει ότι “εμένα μου έφεραν μια συνταγή και την εκτέλεσα”. Δεν μπορείς να καταδικάσεις ένα φαρμακείο επειδή εκτέλεσε κάποιες συνταγές. Ο έλεγχος αυτός θα γίνει με πολύ μεγάλη προσοχή για να μην αδικήσουμε κάποιον».
Αναφορικά με τον έλεγχο στους γιατρούς, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι θα «τρέξει» και πίσω από το 2024: «Αυτή τη στιγμή, διενεργούμε τον πιο εκτεταμένο έλεγχο παράνομων συνταγογραφήσεων που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Αυτά που είδατε μέχρι στιγμής είναι τα πρώτα αποτελέσματα αυτού του πολύ οργανωμένου ελέγχου. Έχουμε εντοπίσει 1.200 γιατρούς που εμπλέκονται με τις παράνομες συνταγογραφήσεις, αλλά ο έλεγχος θα πάει και προς τα πίσω γιατί τα ηλεκτρονικά ίχνη δεν διαγράφονται. Άρα, όταν τελειώσουμε με το 2024, θα πάμε στο 2023, 2022 κ.λπ.».
Για τους εμπλεκόμενους στις υπερσυνταγογραφήσεις γιατρούς ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι ήδη έχουν εξαιρεθεί από το σύστημα συνταγογράφησης, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον γιατρό που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 800.000 ευρώ και αν ο ίδιος θα μπορεί να το πληρώσει, είπε: «Αυτό θα το κρίνει η εφορία όταν θα πρέπει να του κάνει εκτέλεση, καθώς εγώ δεν γνωρίζω τι περιουσία έχει. Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να πάρουμε πίσω το παράνομο κέρδος. Αν έχει ακίνητα ή χρήματα την τράπεζα, αυτό δεν το ξέρω εγώ».