Γερμανία: Αντί να κάθεται «στον καναπέ με μια τσάντα πατατάκια» έφτιαξε ομάδα για υπέρβαρους

Στην πόλη Μπορκ, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά της Γερμανίας, παίκτες του συλλόγου «Heavy Kickers» προπονούνται για τον τρίτο γύρο αγώνων στο νεοσύστατο γερμανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου για υπέρβαρα άτομα.

by Times Newsroom

Πέρυσι, έξι σύλλογοι από την πολιτεία της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στη Γερμανία ξεκίνησαν το πρωτάθλημα των υπέρβαρων (UEFL) που είχε τον πρώτο του αγώνα τον Απρίλιο.

«Όλοι πρέπει να παίζουν», είπε ο ιδρυτής και μάνατζερ του συλλόγου Μάικ Κράους, προσθέτοντας ότι οι πιο αργοί ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπορούν να αγωνίζονται και να μην μένουν στον πάγκο. Ο Κράους ήταν μια από τις κινητήριες δυνάμεις ώστε να δημιουργηθεί η λίγκα, σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ. Η λίγκα έγινε πρόσφατα… διάσημη σε εθνική εμβέλεια όταν ασχολήθηκε με τη δημιουργία της και στον σκοπό της το περιοδικό «Der Spiegel».

Για να συμμετάσχουν στο σύλλογο («Heavy Kickers»), οι παίκτες πρέπει να έχουν δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ) μεγαλύτερο από 31.

Οι αγώνες του πρωταθλήματος παίζονται με οκτώ παίκτες (ανάμεσά τους ένας τερματοφύλακας) και ένας αγώνας αποτελείται από δύο ημίχρονα των 35 λεπτών το καθένα.

«Είναι καλύτερο από το να κάθομαι στο σπίτι με μια τσάντα πατατάκια, προτιμώ να είμαι στο γήπεδο με ανθρώπους με τους οποίους διασκεδάζω», είπε ο Κράους, προσθέτοντας ότι η δημιουργία μιας κοινότητας είναι πιο σημαντική από τους αυστηρούς κανόνες για το βάρος του παίκτη.

«Έχουμε έναν ειδικό κανόνα ότι επιτρέπεται να παίζουν στο παιχνίδι το πολύ δύο άτομα που δεν είναι πλέον υπέρβαρα», λέει.

Προς το παρόν, το πρωτάθλημα έχει συγκεντρώσει μόνο συλλόγους από μια γερμανική περιοχή, αλλά ο Κράους ελπίζει ότι η ιδέα θα εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα:

«Ελπίζουμε ότι θα συνεχιστεί περαιτέρω, ότι θα φανεί, ότι αυτή η ιδέα θα μεταφερθεί αλλού. Αυτή είναι η επιθυμία μας», είπε.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com