Γερμανία-Δημοσκόπηση: Το 41% τάσσεται υπέρ πρόωρων εκλογών

Μόνο το 32% των Γερμανών επιθυμεί την εξάντληση της θητείας του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ πρόωρες εκλογές ζητά η συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD).

by Times Newsroom

Σύμφωνα με το DeutschlandTrend που διενεργείται από το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του πρώτου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, το 41% τάσσεται υπέρ νέων εκλογών πριν από το τέλος της νομοθετικής περιόδου το 2025 και μόνο το 32% θεωρεί ότι πρέπει να εξαντληθεί η θητεία της κυβέρνησης.

Σχετικά με την πρόθεση ψήφου, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) παραμένει στην κορυφή με 30% χωρίς μεταβολή του ποσοστού της και στη δεύτερη θέση βρίσκεται η AfD με 21% (-1), ενώ το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) περιορίζεται στο 15% (-1). Το ίδιο ποσοστό συγκεντρώνουν οι Πράσινοι (+1) και οι Φιλελεύθεροι (FDP) παραμένουν στο όριο εισόδου στη Βουλή, με 5%. Αντιθέτως, η Αριστερά χάνει μία μονάδα και περιορίζεται στο 4% και εκτός κοινοβουλίου.

Στην ίδια έρευνα αναδεικνύεται ακόμη ότι το 56% των ερωτηθέντων θεωρεί ανεπαρκείς τις προσπάθειες της κυβέρνησης να περιορίσει τον αντισημιτισμό στη χώρα. Το 23% θεωρεί ότι καταβάλλεται επαρκής προσπάθεια και το 9% πιστεύει ότι οι κυβερνητικές ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση είναι υπερβολικές.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή