Γερμανία: Ρομπότ αντικαθιστά άρρωστο μαθητή στο σχολείο

Το ρομπότ έχει σχεδιάσει ειδικά για μικρά παιδιά μία νορβηγική εταιρεία και το κόστος έχει καλύψει ο δήμος στον οποίο ζει ο μικρός Τζόσουα

by Times Newsroom

Στη Γερμανία η τεχνολογία έχει γίνει όχημα μάθησης για ένα επτάχρονο αγόρι το οποίο όντας βαριά άρρωστο δεν μπορεί να πάει στο σχολείο.

Ο μικρός Τζόσουα από το Βερολίνο πάσχει από μία σπάνια αναπνευστική ασθένεια που δεν του επιτρέπει να πηγαίνει στο σχολείο. Το μικρό αγόρι όμως δεν χάνει κανένα του μάθημα. Η τεχνολογία έρχεται να δώσει την λύση. Ένα μικρό ρομπότ βρίσκεται στο θρανίο του Τζόσουα και τον βοηθά να μην χάνει καμία παράδοση.

Το μικρό ρομπότ είναι εφοδιασμένο με μία κάμερα υψηλής ευκρίνειας αλλά και ισχυρά μικρόφωνα που μεταφέρουν στο δωμάτιο του Τζόσουα την γνώση που η ασθένειά του, του στερεί.

Ο Τζόσουα έχει τραχειοστομία. Όταν ήταν ενός έτους έπρεπε να κάνει επέμβαση και οι γιατροί μας είπαν πως είτε θα μείνει σε τεχνητό κόμμα για τρεις μήνες είτε θα έχει τραχειοστομία για τουλάχιστον δύο χρόνια.

Μέσα από το ρομπότ ο Τζόσουα δεν είναι όμως απλός θεατής των μαθημάτων.

«Μπορώ να ζητήσω την άδεια και το ρομπότ να μεταφέρει το μήνυμα και να μιλήσω στην τάξη», λεει χαρακτηριστικά ο Τζόσουα.

Εκτός από τα μαθήματα το μικρό αγόρι έχει την ευκαιρία μέσα από το μικρό ρομπότ να βλέπει και τους φίλους και συμμαθητές του γεμίζοντας έστω και λίγες στιγμές με χαμόγελα το κουρασμένο του προσωπάκι.

Το ρομπότ έχει σχεδιάσει ειδικά για μικρά παιδιά μία νορβηγική εταιρεία και το κόστος έχει εξ’ ολοκλήρου καλύψει ο δήμος στον οποίο ζει ο μικρός Τζόσουα ο οποίος ελπίζει να βρεθεί σύντομα από κοντά με τους φίλους και τους δασκάλους του.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com