Γερμανία: Το ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη και ζήτησε διαλεύκανση των συνθηκών του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι

Ο πρέσβης της Ρωσίας στο Βερολίνο εκλήθη νωρίτερα σήμερα στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, σε αντίδραση στον θάνατο του αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι σε ρωσική φυλακή την περασμένη Παρασκευή, ανακοίνωσε πριν από λίγο εκπρόσωπος του υπουργείου.

by Times Newsroom

«Οι πολιτικά υποκινούμενες διαδικασίες εναντίον του Αλεξέι Ναβάλνι και πολλών άλλων επικριτών της ρωσικής κυβέρνησης και οι απάνθρωπες συνθήκες στις φυλακές δείχνουν αφενός πόσο βάναυσα λειτουργεί το ρωσικό δικαστικό σύστημα εναντίον των αντιφρονούντων και αφετέρου τα μέσα με τα οποία ο ρώσος πρόεδρος Πούτιν καταστέλλει την ελευθερία της έκφρασης στην Ρωσία», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Κάτριν Ντεσάουερ και ζήτησε την απελευθέρωση «όλων όσοι κρατούνται για πολιτικούς λόγους» στη χώρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ από την πλευρά του πρόσθεσε ότι οι ρωσικές αρχές εκλήθησαν να διευκρινίσουν «με πλήρη διαφάνεια» τις συνθήκες του θανάτου του Αλεξέι Ναβάλνι. Η σορός του, δήλωσε, πρέπει να αποδοθεί προκειμένου να διεξαχθεί «ανεξάρτητη έρευνα» για τα αίτια του θανάτου.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος, ο θάνατος του Αλεξέι Ναβάλνι θεωρείται ότι προκλήθηκε από το ρωσικό καθεστώς και ότι έγινε μάλιστα σκοπίμως την ώρα που άρχιζε στο Μόναχο η Διεθνής Διάσκεψη για την Ασφάλεια, με συμμετοχή δεκάδων διεθνών ηγετών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com