Γερμανικός Τύπος για Σούνακ: «Βρίσκεται υπό την πίεση των δημοσκοπήσεων»

Η ακύρωση της συνάντησης Μητσοτάκη-Σούνακ στις σελίδες του γερμανικού Τύπου.

by Times Newsroom

Πλήθος γερμανικών μέσων ενημέρωσης αναφέρονται στην ακύρωση της συνάντησης Ρίσι Σούνακ-Κυριάκου Μητσοτάκη, στην οποία θα συζητούνταν μεταξύ άλλων και το ελληνικό αίτημα επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Μεταξύ τους Spiegel Online, Handelsblatt, taz, Zeit Online, Tagesschau.

H Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει με τίτλο «Ο Σούνακ ακύρωσε το ραντεβού με τον Μητσοτάκη»: «Δεν πρέπει να ήταν η σύγκριση της ζωφόρου με την διχοτομημένη Μόνα Λίζα που ώθησε τον βρετανό πρωθυπουργό να ακυρώσει την τελευταία στιγμή τη συνάντησή του με τον έλληνα ομόλογό του. Εδώ και μήνες ο Ρίσι Σουνάκ βρίσκεται υπό την πίεση κακών ποσοστών στις δημοσκοπήσεις, αλλά και της κριτικής της δεξιάς πτέρυγας του κυβερνώντος κόμματος να επιδείξει επιτέλους μεγαλύτερη σκληρότητα απέναντι στους μετανάστες και σε κάθε είδους αριστερά κοινωνικά αντανακλαστικά. Το ζήτημα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε επομένως την κατάλληλη στιγμή. Πηγές από το περιβάλλον του βρετανού πρωθυπουργού αναφέρουν ότι κατά την προετοιμασία της συνάντησης είχε συμφωνηθεί να μην συζητηθεί το επίμαχο θέμα των γλυπτών του Παρθενώνα».

Ωστόσο, αυτό διαψεύστηκε από την ελληνική πλευρά.

Στο πρωτοσέλιδο η Süddeutsche Zeitung σημειώνει με τίτλο «Μήλον της έριδος»: «Ελλάδα και Μεγάλη Βρετανία βρίσκονταν σε καλό δρόμο στην επίλυση της διαμάχης για τη ζωφόρο του Παρθενώνα. Η κλιμάκωση της διένεξης αποτελεί έκπληξη διότι προηγουμένως υπήρχαν ενδείξεις μιας προσεκτικής προσέγγισης. Σύμφωνα με τη βρετανική νομοθεσία τα εκθέματα δεν θα μπορούσαν ούτως ή άλλως να εγκαταλείψουν το μουσείο. Προκειμένου να παρακαμφθεί αυτό το εμπόδιο, οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει την πιθανότητα ενός δανείου».

Με πληροφορίες από Deutche Welle

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com