Γερμανικός Τύπος: Η Ουκρανία προσπάθησε να σκοτώσει τον Πούτιν την Κυριακή με εκρηκτικά

Πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας προσπάθησαν να δολοφονήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν με ένα drone καμικάζι φορτωμένο με εκρηκτικά, αλλά η άκρως μυστική αποστολή τους απέτυχε αφού το drone συνετρίβη λίγα χιλιόμετρα μακριά από τον στόχο τους, σύμφωνα με δημοσίευμα.

by Times Newsroom

Οι ουκρανικές δυνάμεις φέρεται να εκτόξευσαν το drone UJ-22, φορτωμένο με 17 κιλά εκρηκτικά, από την Ουκρανία την Κυριακή (24/5) με στόχο να φτάσουν σε μια νεόδμητη βιομηχανική περιοχή κοντά στη Μόσχα, όπου επρόκειτο να επισκεφθεί ο Πούτιν, υποστηρίζει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Αλλά πριν το φονικό drone φτάσει στο βιομηχανικό πάρκο Rudnevo με την προφανή αποστολή του να δολοφονήσει τον Πούτιν, συνετρίβη μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο, ισχυρίστηκε η Bild επικαλούμενη ένα tweet του Ουκρανού ακτιβιστή Γιούρι Ρομανένκο.

Ο Ρομανένκο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει στενούς δεσμούς με τις υπηρεσίες πληροφοριών του Κιέβου , ισχυρίστηκε ότι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας είχαν λάβει «πληροφορίες» σχετικά με το ταξίδι του Πούτιν στη βιομηχανική περιοχή και αποφάσισαν να εκτοξεύσουν το drone σε μια προσπάθεια να δολοφονήσουν τον πρόεδρο.

Ισχυρίστηκε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος UJ-22 γεμάτο με 17 κιλά πλαστικών εκρηκτικών C4 που συνετρίβη στο χωριό Voroskogo, 12 μίλια ανατολικά του βιομηχανικού πάρκου Rudnevo, ήταν αυτό που είχαν εκτοξεύσει οι ουκρανικές δυνάμεις στο πλαίσιο του σχεδίου δολοφονίας του Πούτιν.

Σε tweet που επικαλείται η Bild, ο Ρομανένκο είπε: «Ο Πούτιν πλησίαζε. Όλοι είδαν τα νέα για το drone που πέταξε στη Μόσχα…αυτό το drone πέταξε για έναν λόγο.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών μας έλαβαν πληροφορίες για το ταξίδι του Πούτιν στο βιομηχανικό πάρκο στο Rudnevo. Αντίστοιχα, το drone μας απογειώθηκε, πέταξε μέσα από όλες τις αεράμυνες της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συνετρίβη όχι μακριά από το βιομηχανικό πάρκο».

Ένα drone UJ-22 συνετρίβη κοντά στο χωριό Vorokogo την Κυριακή, με εικόνες που δημοσιεύτηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Telegram, που δείχνουν το κατεστραμμένο UAV σε ένα δάσος κοντά στη Μόσχα.

Πούτιν

Πούτιν

Πούτιν

Το drone ήταν φορτωμένο με 30 πλαστικά εκρηκτικά C4 βάρους 17 κιλών, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά από τον αμερικανικό στρατό.

Η Bild, επικαλούμενη τον Ρομανένκο, ισχυρίζεται ότι το drone υποτίθεται ότι θα συντριβόταν στο βιομηχανικό πάρκο Rudnevo και θα σκοτώσει τον Πούτιν, ο οποίος φέρεται να αναμενόταν στο σημείο την Κυριακή.

Ο προπαγανδιστής του Πούτιν, Πάβαλ Ζαρούμπιν, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι ο Πούτιν σχεδίαζε «να επισκεφτεί ένα βιομηχανικό πάρκο στη Μόσχα» χωρίς να δώσει χρονοδιάγραμμα.

Το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ότι ο χλοοτάπητας μπροστά από το βιομηχανικό πάρκο Rudnevo είχε βαφτεί με πράσινο σπρέι. Λέγεται ότι αυτό έγινε στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άφιξη του Πούτιν.

Ωστόσο, δεν είναι ξεκάθαρο πότε ο Πούτιν σχεδίαζε να επισκεφθεί την τοποθεσία, δεδομένου του πόσο μυστικοπαθής είναι σχετικά με τα ταξιδιωτικά του σχέδια λόγω των φόβων για σχέδια δολοφονίας, αναφέρει η Bild.

Προφανώς ο Πούτιν δεν είχε πάει εκεί μέχρι σήμερα. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε τη Δευτέρα: «Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εργάζεται στο Κρεμλίνο. Ο αρχηγός του κράτους δεν σχεδιάζει καμία σημαντική δημόσια εκδήλωση».

Ωστόσο, η Bild επικαλέστηκε τον Ρομανένκο που ισχυρίστηκε ότι υπήρξε απόπειρα δολοφονίας. «Λαμβάνοντας υπόψη πόσο ο Πούτιν έχει εμμονή με τη δική του ασφάλεια, αυτή η ιστορία θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες για τους πύργους του Κρεμλίνου», έγραψε ο Ουκρανός.

Ο ειδικός στα ζητήματα της Ουκρανίας Σεργκέι Σουμλένι είπε στην εφημερίδα: «Είναι σαφές ότι ένα χτύπημα ακριβείας κατά του Ρώσου αρχηγού κράτους με ένα drone καμικάζι είναι μια σχεδόν αδύνατη ενέργεια.

«Αλλά το ίδιο το γεγονός ότι ένα τέτοιο drone θα έφτανε σε ένα μέρος όπου ο Πούτιν σχεδιάζει να μείνει είναι ένα χαστούκι στο πρόσωπο για τον Ρώσο δικτάτορα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com