Γιάννης Αβραμίδης: Καταδικάστηκαν οι κατηγορούμενοι για τον τραυματισμό του στο επί κοντώ – «Τον πρόδωσαν» φώναξε ο πατέρας του

Έπεσε με το κεφάλι σε ακάλυπτη βάση στύλου και καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι

by Times Newsroom

Καταδικάστηκαν την Παρασκευή (24/6) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βέροιας ένας προπονητής στίβου και ένας πρόεδρος νομικού προσώπου για τον σοβαρό τραυματισμό 17χρονου αθλητή, κατά την πτώση του από άλμα επί κοντώ στη διάρκεια προπόνησης.

Το δικαστήριο, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ δέχτηκε ότι δεν είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Ο αθλητής καθηλώθηκε σε αναπηρικό καροτσάκι καθώς σε μια προσπάθεια πέρασε τον πήχη και έπεσε στο στρώμα, το οποίο αντί να απορροφήσει την πτώση, τον εκτίναξε με αποτέλεσμα να πέσει με το κεφάλι στις ακάλυπτες βάσεις, στους γυμνούς και χωρίς καλύμματα στυλοβάτες.

Το δικαστήριο έκρινε τους κατηγορούμενους ένοχους για το αδίκημα της πρόκλησης σωματικής βλάβης από αμέλεια, τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον καθένα χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.

«Οι συναθλητές, οι φίλοι του τον πρόδωσαν σήμερα με τις καταθέσεις τους» είπε φανερά οργισμένος ο πατέρας του εξερχόμενος από το δικαστήριο. «Ο αγώνας δεν έγινε μόνο για τον Γιάννη, για να δικαιωθεί, είναι για όλους τους νέους της Ελλάδας που κάνουν προπόνηση σε άθλιες εγκαταστάσεις. Απαιτώ αυτές οι εγκαταστάσεις του άλματος επί κοντώ να κλείσουν και να ξαναπεράσουν από έλεγχο. Ο αγώνας έγινε για όλους του αθλητές» συμπλήρωσε.

«Δεν τελειώσαμε η αποκατάσταση θα συνεχίζεται για πάντα αλλά είναι μία δικαίωση» τόνισε η μητέρα του αθλητή.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή