Γιώργος Σκιάνης: Χάος

Όλοι αντάμα; Χορτοφάγοι και μπριζολάκηδες, κυριλέ και μπαχαλάκηδες, βάζελοι και γαύροι, ρώσοι και αμερικάνοι, ορθόδοξοι και ανορθόδοξοι; ΧΑΟΣ...

by ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

Χάος

Φίλε Νίκο υπογράφεις ΧΑΟΣ. Γιατί; Υποψιάζομαι ότι προσπαθείς να το ελέγξεις. Συνέχεια μου αραδιάζεις καινούργιες θεωρίες. Ξέρε ότι το χάος δεν ελέγχεται. Μπορείς να κάνεις μακροχρόνιες προβλέψεις στατιστικού χαρακτήρα. Σαν άτομο δεν σε ωφελεί. Δεν οφείλεις τίποτα και σε κανένα. Άλλοι οφείλουν πολλά. Προσπαθούν να μας πείσουν με ανόητες θεωρίες. Πολιτική ορθότης. Ο ανάπηρος δεν είναι ανάπηρος, είναι άνθρωπος με ειδικές ικανότητες. Ο άνθρωπος με ένα πόδι έχει την ικανότητα να ισορροπεί στο ένα πόδι. Ο παραπληγικός μπορεί να γίνει άσσος στο μπάσκετ με αμαξίδιο. Άμα δεν τον πεις ανάπηρο τον κάνεις άλλο άνθρωπο. Το αναπηρικό αμαξίδιο, αμαξίδιο με ειδικές ικανότητες. Αλλάζεις τις λέξεις. Ονόματα αλλάζουν οι απατεώνες.

Πάμε από την αρχή. Πολιτική ορθότης. Αυτοαναιρείται. Πώς; Να δεχτούμε την διαφορετικότητα. Ο τρελός δεν είναι τρελός, είναι ψυχικά διαταραγμένος. Μαζί του. Ο διαφορετικός είναι αδελφός μου. Αλλά ο ψυχικά διαταραγμένος δεν σέβεται την πολιτική ορθότητα. Το ίδιο κι εγώ. Μπορεί να τα λέει όπως γουστάρει. Συνεπώς η πολιτική ορθότητα καταργείται. Παύει να είναι κανόνας. Κάθε κανόνας έχει εξαιρέσεις. Συνεπώς οι διαφορετικοί είναι εξαιρέσεις του κανόνα. Μα έτσι απομονώνονται! Την πίττα ολάκερη και το σκύλο χορτάτο Νίκο; Οι νέοι άλλο πράγμα, οι γέροι χωριστά, όποιος τους θέλει αντάμα πληρώνει ακριβά. Όλοι αντάμα; Χορτοφάγοι και μπριζολάκηδες, κυριλέ και μπαχαλάκηδες, βάζελοι και γαύροι, ρώσοι και αμερικάνοι, ορθόδοξοι και ανορθόδοξοι; ΧΑΟΣ. Ας αφήσουμε καλύτερα οι μεν τους δε στην ησυχία τους. Λέω τώρα. Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Μυαλό. Μέχρι πότε; Αλτς. Χάος. Θυμάστε τον Κεβορκιάν. Δόκτωρ Θάνατος. Μηχανή συμπόνιας. Ανιδιοτελώς. Δωρεάν απαλλάσσεσαι. Εσύ και οι συγγενείς. Τώρα στην Ελβετία. Σε ξαποστέλνουν με πισίνες, χορούς και τραγούδια. Δε μένει κληρονομιά. Τα τρώει η κλινική. Κρίμα. Προτιμότερη μια γερή δόση ινσουλίνης. Βάλε να παίζει και κάτι λαϊκό. Αυτή η νύχτα μένει βρε αδερφέ!

The following two tabs change content below.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ

Ο Γιώργος Σκιάνης γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα. Έχει καταγωγή από τους Ταξιάρχες (Κακολύρι) της Εύβοιας και την Σύρο. Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου τελείωσε το σχολείο. Σπούδασε Φυσική στο ΕΚΠΑ και συμμετείχε στην αντιδικτατορικό αγώνα. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό στη Γεωφυσική στο Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου. Από το 1982 εργάζεται στο Γεωλογικό Ινστιτούτο (ΙΓΜΕ, τώρα ΕΑΓΜΕ) σαν ερευνητής. Ενδιαφέρεται για την φιλοσοφία, την ιστορία, την κοινωνιολογία, την ψυχολογία και την λογοτεχνία όπως και τον κινηματογράφο. Έχει γράψει ανέκδοτα κινηματογραφικά σενάρια και λίγες μικρές ιστορίες. Ζει στα Βριλήσσια με την γυναίκα του, την σκυλίτσα και την γάτα τους. Έχει δύο γιους.

Τελευταία άρθρα απόΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΙΑΝΗΣ (δείτε τα όλα μαζί)

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή