Γιοβάνοβιτς για το Παναθηναϊκός-Μπράγκα: Η πρόκριση θα κριθεί από τις αποφάσεις μας

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου της ρεβάνς με την Μπράγκα τόνισε πως τον χαροποιεί πως το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο την Τρίτη το βράδυ αλλά τόνισε πως η έκβαση του αγώνα και η πρόκριση θα κριθεί από τις αποφάσεις που θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές του εντός αγωνιστικού χώρου.

by Times Newsroom

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είπε χαρακτηριστικά στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την Μπράγκα:

“Δεν έχουμε και πολλές επιλογές όσον αφορά. Η μόνη σκοπιμότητα είναι να κερδίσουμε για να ανατρέψουμε το εις βάρος μας αποτέλεσμα. Σε όλα τα παιχνίδια θέλαμε και στα δύο ματς να κρίνεται το αποτέλεσμα, βάση του πρώτου αγώνα πρέπει να κερδίσουμε. Η Μπράγκα είναι μια ομάδα συνηθισμένη και έχει την εμπειρία. Θα είναι ένα ανοιχτό παιχνίδι, είναι δύσκολο να υπάρχει σκοπιμότητα και ιδιαίτερα όχι για εμάς που πρέπει να ανατρέψουμε τα δεδομένα”.

  • Ο Παναθηναϊκός έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ του στο τέλος των αγώνων, είναι κάτι που θέλετε;

“Το να είμαστε ανταγωνιστικοί μέχρι το τέλος είναι σημαντικό για κάθε ομάδα και προκύπτει και μέσα από το παιχνίδι. Στη φάση που είμαστε, στην πίεση που αισθανόμαστε, και στις καλές στιγμές τις δικές μας και του αντιπάλου η λειτουργία της ομάδας δίνει αυτοπεποίθηση σε όλους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είχαμε μεγάλη βοήθεια από τα παιδιά που ερχόντουσαν από τον πάγκο. Είναι ματς νοκ-άουτ, όταν έχουμε φτάσει εδώ η αυτοπεποίθηση της ομάδας είναι σε αρκετά ψηλό επίπεδο”.

  • Η ομάδα έχει κάνει άλματα τα τελευταία δύο χρόνια, έφτασε ο Παναθηναϊκός να παλεύει για το Champions League. Τι ωραίο να έχεις 18-20 παίκτες και να μπορείς να τους υπολογίζεις όλους. Είναι αυτό το σημαντικότερο στοιχείο;

“Σίγουρα ο Παναθηναϊκός είναι διαφορετικός απ’ ότι πριν δύο χρόνια όσον αφορά το ρόστερ του. Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι ποδοσφαιριστές που οι περισσότεροι ήταν εδώ και πριν δύο χρόνια. Η ιστορία της ομάδας και ο κόσμος της που ποτέ δεν έπαψαν να πιστεύουν θα μας φέρει αύριο το βράδυ μπροστά σε ένα γεμάτο ΟΑΚΑ. Έχουμε την υποχρέωση να συνεχίσουμε να παρουσιάζουμε καλό πρόσωπο και στην Ελλάδα και την Ευρώπη”.

  • Εν αντιθέσει με παλιότερα παιχνίδια της ομάδας έχουμε δει τον Παναθηναϊκό να παίζει μέχρι τελευταίο δευτερόλεπτο, είναι αυτό που ζητάτε από τους παίκτες σας στις μεταξύ σας συζητήσεις πριν το ματς ή στο ημίχρονο;

“Για να είμαι ειλικρινής υπάρχει πάντα η συζήτηση να παίξουμε με ότι έχουμε μέχρι τέλους. Είναι κάτι που βγαίνει από την ίδια την ομάδα. Αν το παιχνίδι που κάνουμε υπηρετεί αυτό το σκοπό. Στα προκριματικά τα πράγματα είναι διαφορετικά γιατί ξέρουμε πως ζούμε για αυτά τα δύο παιχνίδια. Η αυτοσυγκέντρωση, η δίψα για διάκριση είναι για εμάς κάτι καινούριο φέτος και για αυτό είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι. Είτε κάποιος αγωνίζεται, είτε μπαίνει μετά προσπαθεί και αυτό μας βοηθάει μέχρι τώρα σε αυτά τα προκριματικά του Champions League”.

  • Είδαμε στο ματς πρωταθλήματος τον κόσμο να χειροκροτεί τον Σπόραρ, αυτό περνάει και μέσα στα αποδυτήρια πως ο κόσμος αγκαλιάζει ακόμα και το λάθος και δεύτερον πόσο μπορεί να επηρεάσει την εικόνα του αυριανού αγώνα;

“Όσον αφορά όλο αυτό το σκηνικό με τον Σπόραρ και την ευκαιρία που έχει χάσει φτάνει στο σημείο υπερβολής το οποίο είναι χαρακτηριστικό για όλους εμάς εδώ στην Ελλάδα. Σκεφτόμαστε περισσότερο τα άτυχα πράγματα παρά τα θετικά. Δεν είχα καμία αμφιβολία πως η πραγματικότητα είναι αυτή που γίνεται σε ένα γήπεδο. Και ο κόσμος του Παναθηναϊκού έδειξε την ανωτερότητα του και το σημαντικό είναι αυτό που αισθάνθηκε ο Σπόραρ όταν πήγε να κάνει ζέσταμα. Αυτό που έγινε με τον Σπόραρ έχει γίνει με πολλούς ποδοσφαιριστές, οι κορυφαίοι στον κόσμο έχουν χάσει μεγάλες ευκαιρίες. Εμείς περιμένουμε στη γωνία για να κριτικάρουμε. Ο Σπόραρ κατάλαβε εκεί στις πραγματικές συνθήκες πως ο Παναθηναϊκός και οι φίλαθλοι του θα είναι δίπλα σε εμάς στα δύσκολα.

Όσο για την ατμόσφαιρα πρέπει να τονίσω πως οι φίλαθλοι θα μας υποστηρίξουν. Όλη η συνέντευξη Τύπου έχει πάει γύρω από την ατμόσφαιρα αλλά η Μπράγκα εδώ και χρόνια παίζει σε μεγάλα γήπεδα. Σίγουρα η χαρά μας είναι μεγάλη που το ΟΑΚΑ θα είναι κατάμεστο. Άλλο η ατμόσφαιρα, άλλο το παιχνίδι. Θα στηρίξουμε περισσότερα στις δυνάμεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο, εμείς πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και από εμάς εξαρτάται η έκβαση του αγώνα. Είμαι χαρούμενος και η παρουσία των φιλάθλων αντανακλά το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ο κόσμος θα μας δώσει τα φτερά αλλά εμείς πρέπει να είμαστε δυνατοί και να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις”.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com