Γκουτέρες σε Ζελένσκι: Ο ΟΗΕ κάνει ό,τι μπορεί για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου Azovstal στη Μαριούπολη

Ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα»

by Times Newsroom

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε, μετά τις επαφές που είχε στο Κίεβο, ότι τα Ηνωμένα Έθνη κάνουν ό,τι μπορούν για να καταστεί δυνατή η εκκένωση του εργοστασίου χάλυβα στη Μαριούπολη, όπου έχουν βρει καταφύγιο στρατιώτες και άμαχοι.

«Στην παρούσα φάση, μπορώ μόνο να σας πω ότι κάνουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου να πραγματοποιηθεί (η εκκένωση). Δεν πρόκειται να κάνω οποιοδήποτε σχόλιο που θα μπορούσε να υπονομεύσει αυτήν την πιθανότητα», είπε ο Γκουτέρες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Από την πλευρά του ο Ζελένσκι δήλωσε: «Θέλω να πιστεύω – όπως και οι συγγενείς όσων έχουν εγκλωβιστεί στο Azovstal (στο εργοστάσιο χάλυβα) – ότι ο γενικός γραμματέας (του ΟΗΕ) κι εμείς θα καταφέρουμε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή