ΓΣΕΕ: Μορφή χιονοστιβάδας τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας

Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση διερεύνηση του θανάτου εργάτη στην Πάτρα

by Times Newsroom

Τα εργατικά δυστυχήματα έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), η οποία εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή το τραγικό δυστύχημα εργαζόμενου στη βιομηχανική περιοχή των Πατρών.

«Ένα τραγικό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας» επισημαίνει η ΓΣΕΕ, αναφέροντας ότι εργάτης στη βιομηχανική περιοχή των Πατρών, «για να αποφύγει τον έλεγχο, κρύφτηκε στη στέγη κτιρίου, με αποτέλεσμα η στέγη να υποχωρήσει και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, όπου και κατέληξε».

Η Συνομοσπονδία ζητά την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν. «Το γεγονός ότι υπάρχουν καταγγελίες ότι ο άτυχος εργάτης ήταν ανασφάλιστος ανοίγει εκ νέου τον φάκελο της εργοδοτικής παραβατικότητας, αλλά και των επιπτώσεων τέτοιων πρακτικών, που οδηγούν ακόμη και στην απώλεια ζωών» σημειώνει η ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι οι αρμόδιες αρχές πρέπει να παρέμβουν άμεσα, «ώστε επιτέλους, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε ζητήσει, να περιοριστούν τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα μας, τα οποία έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας».

«Το κράτος πρέπει να πάψει να κωφεύει και να ενεργοποιήσει εκ νέου το αρμόδιο όργανο του υπουργείου Εργασίας για την αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, το οποίο έχει να συνεδριάσει εδώ και δύο χρόνια. Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι ο μηδενισμός των επικίνδυνων συνθηκών στους χώρους δουλειάς και η εξάλειψη του επαγγελματικού κινδύνου» υπογραμμίζει η Συνομοσπονδία.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή