H ΕLPEN στήριξε τον 9ο Διάπλου της Σύμπλευσης

by Times Newsroom

Η ELPEN υπήρξε για μια ακόμη χρονιά αρωγός στο έργο της Σύμπλευσης, συμμετέχοντας στον 9ο Διάπλου 2023 και επιβεβαιώνοντας έμπρακτα τη στήριξή της στους κατοίκους των ακριτικών νησιών.

Με τη συμβολή της, η Σύμπλευση κάλυψε ανάγκες που αφορούσαν σε έργα εξοπλισμού και υποδομών. Ειδικότερα, ενίσχυσε τον εξοπλισμό των γιατρών της με την απόκτηση ενός ακτινολογικού μηχανήματος για το οδοντιατρικό της ιατρείο, με στόχο την παροχή των πλέον εξειδικευμένων και σύγχρονων εξετάσεων στους νησιώτες. Επιπλέον, τοποθέτησε στέγαστρο για το ασθενοφόρο της Δονούσας.

Ο 9ος Διάπλους της Σύμπλευσης πραγματοποιήθηκε φέτος από τις 27 Απριλίου μέχρι 7 Μαΐου 2023 σε οκτώ μικρά ακριτικά και απομονωμένα νησιά της χώρας μας. Τα 12 φουσκωτά σκάφη του επισκέφθηκαν τα νησιά Σίκινο, Δονούσα, Αρκιούς, Λειψούς, Αγαθονήσι, Φούρνους, Θύμαινα και Ικαρία, καλύπτοντας συνολικά 375 ναυτικά μίλια.

Με έτος ίδρυσης το 2014 η Σύμπλευση είναι μία Aστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών. Αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα, οργανώνει δράσεις, όπου παρέχει δωρεάν ιατρικές εξετάσεις και δημιουργεί έργα υποδομής στις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, διοργανώνει πολιτιστικές δραστηριότητες και βελτιώνει τις εκπαιδευτικές υποδομές των τοπικών κοινωνιών.

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com