Η αντίδραση Ανδρουλάκη για την απαγόρευση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ – Φωτογραφία με το άγαλμα της Ελευθερίας να ντρέπεται

«Είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών»

by Times Newsroom

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης με φόντο την ακύρωση από μέρους του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ της ιστορικής απόφασης «Ρόου εναντίον Γουέιντ», που αναγνώριζε από το 1973 το συνταγματικό δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, ανέβασε στα social media μία φωτογραφία με το άγαλμα της Ελευθερίας να… ντρέπεται.

«Η ανατροπή της ιστορικής απόφασης #RoeVsWade από το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, που ουσιαστικά ποινικοποιεί την πρόσβαση στην άμβλωση, είναι μία κατά μέτωπο επίθεση στα δικαιώματα των γυναικών και μία ακόμα δραματική υπενθύμιση ότι σε μία εποχή που η συντήρηση αντεπιτίθεται, τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Όπως δείχνει η πραγματικότητα και στην Πολωνία, η νομική απαγόρευση των αμβλώσεων δεν είναι μόνο μία κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά θα έχει τραγικά αποτελέσματα αυξάνοντας τους κινδύνους για τη ζωή των γυναικών. #mybodymyright», γράφει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Δείτε την ανάρτηση του Νίκου Ανδρουλάκη με το άγαλμα της Ελευθερίας να έχει τα χέρια στο πρόσωπο και με κόκκινα γράμματα η λεζάντα να γράφει «ντροπή».

Σχετικά Άρθρα

Leave a Comment

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή