Η artista Xanthie (Ξανθή Ταβουλαρέα) μας παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα με εκδηλώσεις – παραμύθια – performances για τη σαιζόν 2023-2024

by Times Newsroom

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΡΕΟΝ ΘΕΑΤΡΟ + artista Xanthie 2023-2024

Παραμύθια – Performances – Εκθέσεις*

Η artista Xanthie (Ξανθή Ταβουλαρέα) μας παρουσιάζει το νέο της πρόγραμμα

με εκδηλώσεις – παραμύθια – performances για τη σαιζόν 2023-2024

Συμπρωταγωνιστές της: οι μοναδικές της κούκλες – ηθοποιοί

Όλες οι εκδηλώσεις θα περιοδεύσουν εντός κι εκτός Ελλάδας

Παραμύθια

  1. *Σταχτοπούτα – το Φως
  2. *Ο Τζακ και η Φασολιά
  3. *Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι (Δεκέμβριος 2023)
  4. *Der Schuhmacher und die Kobolde (Δεκέμβριος 2023)
  5. *Η μικρή γοργόνα (καλοκαίρι 2024)

Performances

  1. *Χώρος kενός – kapela – σκέψεις σκοτεινές κρυμμένες, Εικαστική έκθεση- performance
  2. *MORT&TOT, Φιλοσοφική performance
  3. *Γυναίκες άχραντες, Ποιητική performance

Εκθέσεις

  1. *Άγγελοι και Χρόνος, Εικαστική – ποιητική έκθεση (Δεκέμβριος 2023)
  2. *Έκθεση παραμυθιών, Εικαστική – διαδραστική έκθεση (Σεπτέμβριος 2024)

* Όλες οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πρόγραμμα

ΟΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΞΥΠΝΟΥΝ 2022-2025

Το πρόγραμμα εμπνεύστηκε η artista Xanthie και πραγματοποιείται από το Ρέον Θέατρο. Πρόκειται για τη διερεύνηση της καλλιτεχνικής έκφρασης (εικαστική – υποκριτική) μέσα από διαφορετικές μορφές, κατασκευασμένες κι εμψυχωμένες

από την Ξανθή Ταβουλαρέα (artista Xanthie)

Λίγα λόγια για κάθε έργο – εκδήλωση

 

Παραμύθια

*Σταχτοπούτα – το Φως

Με κούκλες και αντικείμενα, με πολύ παιχνίδι με το κοινό, το αγαπημένο παραμύθι ζωντανεύει μπροστά στα μάτια μας.

Μια κακιά μητριά, μια άβουλη αδερφή, ένας πριγκιπικός χορός, μια νονά με μαγικά κι ένα κορίτσι που ανακατεύει τις στάχτες και βρίσκει το φως!

Το παραμύθι μεταφέρεται επί σκηνής, κρατώντας όλα τα μαγικά στοιχεία που έχουν τα παραμύθια. Η Σταχτοπούτα πρέπει να γυρίσει στις 12, τα ρούχα όλα αλλάζουν και μόνο το γοβάκι που «ξεφεύγει» κρατάει τη μαγεία.

Η κακία νικιέται, αλλά πρώτα πρέπει να δυναμώσει η Σταχτοπούτα, να βρει το κουράγιο και να αποφασίσει να δράσει.

Η αγάπη βρίσκει τον δρόμο της. Ένα παπούτσι, ένα βήμα, ένας πρίγκιπας, μια αναζήτηση.

*Ο Τζακ και η Φασολιά

Ένας όμορφος Τζακ, λίγο πονηρός, λίγο κατεργάρης, περνάει μια μεγάλη περιπέτεια. Του δίνονται τα μαγικά φασόλια, κι ανεβαίνει ψηλα! Στον ουρανό! Στο σπίτι του γίγαντα! Κούκλες – φασόλια – ένας γίγαντας που βρυχάται, και όλο το κοινό μαζί, παίζουμε και φτιάχνουμε την ιστορία του παραμυθιού.

Και φυσικά, το πιο σημαντικό, η μεταμόρφωση του ήρωά μας! Από πονηρός και κατεργάρης, φτάνει στο τέλος να γίνεται ο πιο αγαπημένος μας!

ο Τζακ είναι καλός!

*Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι (Δεκέμβριος 2023)

Καλικάντζαροι, κούκλες και παπουτσήδες. Παπούτσια! Πολλά παπούτσια! Και ένα έργο με κουραμπιέδες και τελικά με αγάπη. Και φροντίδα σε παράξενους φίλους.

Το έργο (βασισμένο στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι) είναι μια γλυκιά Χριστουγεννιάτικη ευχή: Να είμαστε όλοι κοντά σε όσους μας αγαπάνε. Μας θυμίζει, όπως οφείλουν τα παραμύθια, πως το καλό στο τέλος νικάει. Μας προτρέπει να προσέχουμε τους φίλους μας.

Κι ο παπουτσής, χαρούμενος που τελικά, αυτά τα Χριστούγεννα δεν έμεινε μόνος, μας φέρνει κοντά στο θαύμα των Χριστουγέννων.

*Der Schuhmacher und die Kobolde (Δεκέμβριος 2023)

Κατόπιν αίτησης από τη Γερμανική σχολή Αθηνών, το παραμύθι «Ο Παπουτσής και οι Καλικάντζαροι» θα παιχτεί και στη γερμανική γλώσσα.

*Η μικρή γοργόνα (καλοκαίρι 2024)

Ένα μεγάλο καράβι, ναύτες-κούκλες και γοργόνες. Ένας θεόρατος βασιλιάς της θάλασσας και μια κρυμμένη μάγισσα. Παραμύθι από τον αγαπημένο όλων Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Με τη βοήθεια πάντα του κοινού, με παιχνίδια και δράσεις, ξετυλίγεται μαγικά η ιστορία της μικρής γοργόνας που πούλησε τη φωνή της για να γίνει άνθρωπος. Αλλά στο τέλος επέστρεψε στην αληθινή της φύση. Ένα παραμύθι – παράσταση – ταξίδι.

Performances

*Χώρος kενός – kapela – σκέψεις σκοτεινές κρυμμένες

Εικαστική έκθεση- performance

Performance σε συνδυασμό με την έκθεση θεατρικών και εικαστικών καπέλων.

Ανάμεσά τους ιδέες, σκέψεις.

Η performance είναι μια μύηση- διαδραστική. Ένα δρώμενο συμμετοχικό με όσους παραβρίσκονται. Ως σκοτεινή ιέρεια, η performer συνδιαλλέγεται με την ιδέα της αποκάλυψης των μυστικών που κρύβουμε και καλύπτουμε. Αναζητά αιτίες και εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι με το κοινό. Το παρασύρει, του θέτει ερωτήματα, του προτείνει καπέλα να φορέσει και το αναγκάζει να σκεφτεί, να απαντήσει, να ανακαλύψει τους δικούς του εφιάλτες και να παίξει ο καθένας (να ταιριάξει) κεφάλια και καπέλα.

*MORT&TOT

Φιλοσοφική performance

Ένας τύπος ξεχασμένος στο μπαρ του Άδη. Ένας άνθρωπος και μία κούκλα.Κάποιος είναι ο Mort και κάποιος ο Τοt. Σε όλη τη διάρκεια της Performance, υπάρχουν δράσεις ανάμεσα στο παράξενο αυτό ζευγάρι, ερωτήματα και απόψεις για αυτή τη ζωή στο ενδιάμεσο. Δεν ζεις – αλλά δεν περνάς και απέναντι. Μένεις εκεί, στο μπαρ, δεν πληρώνεις τον βαρκάρη, για να μην αναγκαστείς να ξεχάσεις. Για να παραμένεις εσύ.

Μουσικές, χοροί, σαν να ζει σε ένα μεγάλο πάρτυ- το τελευταίο του πάρτυ. Μια χαρούμενη- ζωντανή- μακάβρια- μαύρη αλλα και πολύχρωμη performance.

*Γυναίκες άχραντες

Ποιητική performance

Γυναίκες φτιαγμένες από γη. Κούκλες με υλικά της φύσης. Συνδέουν τα αρχέτυπα με μονολόγους της Ευριδίκης, Περσεφόνης, Αντιγόνης, Δάφνης, και άλλων γυναικών που ίσως έζησαν, ίσως δεν έζησαν, αλλά ζούνε πάντα μέσα μας οι ιστορίες τους.

Ιστορίες που περνοδιαβαίνουν αιώνες, συνδέουν το ιερό, το μυστήριο, το άγνωστο και το υπερφυσικό.

Εκθέσεις

*Άγγελοι και Χρόνος

Εικαστική – ποιητική έκθεση (Δεκέμβριος 2023)

 

Άγγελοι μεγάλοι και μικροί, ρολόγια και χρόνος. Ανάμεσα σε ποιήματα που γράφονται εκείνη τη στιγμή, που ακούγονται ή που διαβάζονται στη μοναξιά. Ο θεατής, ο μετέχων στο ταξίδι αυτό, καλείται ως χρονοταξιδιώτης, να συνομιλήσει με Αγγέλους και ίσως να γίνει ο ίδιος έργο τέχνης. Να ανασύρει τη μαγεία των συναισθημάτων. Να ξεσκονίσει την ψεύτικη πραγματικότητα και να επανενωθεί με την Αρχή, με το Κέντρο του.

Εικαστική performance που θέλει να δανειστεί λίγη από την γλυκύτητα της Νύχτας των Χριστουγέννων, την εσωτερική μας ανάγκη για ελπίδα, για σωτηρία, για αέναη αναζήτηση κάτι όλο και πιο μεγάλου.

Έκθεση παραμυθιών

Εικαστική – διαδραστική έκθεση (Σεπτέμβριος 2024)

Μια μεγάλη έκθεση, με όλο το υλικό των παραστάσεων και performances που έχουν παρουσιαστεί. Κούκλες, μάσκες, αντικείμενα, σκηνικά, ηχητικά κομμάτια, μακέτες, κουστούμια, βιβλία (έργα). Μια έκθεση χωρισμένη σε παραμύθια για παιδιά και παραμύθια για μεγάλους. Με πολλές δράσεις, παρουσιάσεις, workshops. Δυνατότητα επίσκεψης σχολείων και προγραμμάτων ξενάγησης για διάφορες ηλικιακές ομάδες.

 

Σχετικά Άρθρα

Αυτή η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, δίνετε την συγκατάθεσή σας για την χρήση των cookies. Aποδοχή

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com